Аграрний тиждень. Україна
» » рф заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн зерна – Зеленський
» » рф заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн зерна – Зеленський

рф заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн зерна – Зеленський






російська федерації заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн сільськогосподарських культур.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час спільного брифінгу з прем‘єр-міністром Португалії Антоніу Коштою в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“росія заблокувала майже всі порти. Усі, скажімо так, морські можливості експорту харчової продукції – нашого зерна, ячменю, соняшника та іншого… 22 мільйони тонн сьогодні заблоковано російською федерацією”, – сказав Президент.

Окрім того, Зеленський заявив, що росія краде та вивозить українські культури. За його словами, у влади є розуміння, куди постачається крадена продукція. Він уточнив, що робота над цим питанням триває на рівні Міністерства закордонних справ України.

Глава держави наголосив на необхідності розблокувати українські порти для унеможливлення харчової кризи у світі. Зеленський зауважив, що це можна зробити різними шляхами, зокрема військовим. У цьому контексті глава держави поінформував, що звертається до міжнародних партнерів із проханням надати необхідну зброю.

Як повідомлялося, Україна виробляє суттєву частку світового продовольства, але не може поставити на світовий ринок рекордні осінні врожаї через війну, розв’язану росією. Експорт зерна наразі обмежений до 500 тисяч тонн на місяць у порівнянні з 5 мільйонами тонн до війни. Це, за даними Мінагрополітики, спричиняє втрати у 1,5 мільярда доларів.

https://www.ukrinform.ua





Схожі новини
  • Світ має допомогти Україні розблокувати морські порти, інакше слідом за енергетичною настане продовольча криза - Зеленський
  • Україна домовляється про експорт агропродукції через порти Балтійського моря
  • Росія свідомо провокує світову продовольчу кризу, зриваючи посівну в Україні – Президент
  • Зеленський доручить уряду розробити концепцію розвитку сіл і малих міст
  • Зеленський підтримав закон про детінізацію виробництва сільськогосподарської продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.