Аграрний тиждень. Україна
» » УЗА проводить опитування стосовно втрат та збитків аграріїв через війну
» » УЗА проводить опитування стосовно втрат та збитків аграріїв через війну

УЗА проводить опитування стосовно втрат та збитків аграріїв через війну






Українська зернова асоціація за підтримки ФАО та ЄБРР проводить обґрунтоване опитування щодо втрат сільськогосподарських підприємств від війни. Мова йде про втрати від руйнування об’єктів нерухомості, виробничих приміщень, втрати засобів виробництва, продукції, недоотриманий прибуток, втрат робочих місць, інше.

Зокрема, опитувальник поділений на кілька напрямів: елеваторні потужності, портові потужності, засоби виробництва, продукція, недоотриманий прибуток, людські ресурси, посівні та земельні ресурси.

Таким чином, опитувальник охоплює фактично усі сфери завданої шкоди, що могли спричинити військова агресія росії проти України.

Україні вкрай важливо провести оцінку таких втрат, особливо в аграрній сфері, щоб наші партнери могли розробити відповідні дієві програми допомоги нашим учасникам ринку. Адже йдеться не тільки про поточні втрати, але й перспективу відновлення аграрного виробництва та продовольчої безпеки як України, так і світу. Так, результати опитування ляжуть в основу напрацювання механізму відшкодування завданих збитків та втрат аграріям.

УЗА також закликає партнерів приєднуватись до проекту збору даних щодо визначення обсягів відшкодування та компенсацій аграрному ринку України та поширити цю інформацію та анкету.

Аграрії, які зазнали втрат від війни, можуть заповнити відповідну анкету, сформовану УЗА та партнерами:  https://forms.gle/noqMfjswghNcGWZNA





Схожі новини
  • До бюджетів надійшло 55,9 млн гривень у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва
  • До бюджетів надійшло 8 млн. грн. як відшкодування втрат сільгоспвиробництва
  • Держземагентство: До бюджетів різних рівнів надійшло 7,9 млн гривень у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва
  • Волинь використала 1,7 млн. грн. від втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва на впровадження земельної реформи
  • Держземагентство: До бюджетів надійшло майже 60 млн. грн. відшкодування втрат

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.