Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні картоплю пропонують переробляти на сухе пюре
» » В Україні картоплю пропонують переробляти на сухе пюре

    В Україні картоплю пропонують переробляти на сухе пюре


    В Україні картоплю пропонують переробляти на сухе пюре

    Перед виробниками постало питання доречності виготовлення крохмалю у 2022-2023 МР. Якщо за два роки не вивезти з країни виготовлений крохмаль, то він втратить термін придатності до реалізації та підлягатиме утилізації.

    Про це повідомила експерт Всесвітнього банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова на своїй сторінці у Facebook за результатами засідання робочої групи з промислового картоплярства при Мінагрополітики.

    «Реальний вихід із ситуації — модернізація бодай кількох крохмальних заводів і випуск на їхніх потужностях сухого картопляного пюре. Цей продукт є життєво необхідним, щоб прогодувати нашу армію, щоб допомогти людям на територіях, що постраждали. Для закриття потреб 1 млн особового складу ЗСУ достатньо 2,5 тис. т картопляного пюре. Якщо хтось готовий користуватися цим зручним напівфабрикатом у разі перебування в сховищах, за відключення електроенергії — у будь-яких критичних ситуаціях, то обсяг варто збільшити до 5 тис. т. І тоді не потрібно буде вносити картопляне пюре в список продуктів першочергового критичного імпорту», — зазначає Оксана Руженкова.

    Вона додає, що це інвестиція та підтримка областей, створення там робочих місць і можливість повернення людей додому, а також — це продовольча безпека.

    Оксана Руженкова відзначила, що в Мінагрополітики готові провести нараду із власниками крохмальних підприємств, щоб допомогти в будівництві.

    «Упевнена, це буде справжній прорив і крок уперед до самозабезпечення, до самоствердження і справжньої відбудови. Навіть за умов війни нам усім потрібен конструктив і рух уперед. Незважаючи ні на що і всупереч усьому», — резюмувала Оксана Руженкова.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В Україні очікується рекордне виробництва крохмалю - експерт
  • Цифра дня: імпорт картоплі в Україну зріс на 2500%
  • В МЕРТ відмінили держпідтримку овочівництва та картоплярства на період 2021/23 роки
  • Вітчизняні прилавки завалять польськими яблуками
  • Частка українських виробників на ринку дитячого харчування продовжує скорочуватися

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні картоплю пропонують переробляти на сухе пюре


В Україні картоплю пропонують переробляти на сухе пюре

Перед виробниками постало питання доречності виготовлення крохмалю у 2022-2023 МР. Якщо за два роки не вивезти з країни виготовлений крохмаль, то він втратить термін придатності до реалізації та підлягатиме утилізації.

Про це повідомила експерт Всесвітнього банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова на своїй сторінці у Facebook за результатами засідання робочої групи з промислового картоплярства при Мінагрополітики.

«Реальний вихід із ситуації — модернізація бодай кількох крохмальних заводів і випуск на їхніх потужностях сухого картопляного пюре. Цей продукт є життєво необхідним, щоб прогодувати нашу армію, щоб допомогти людям на територіях, що постраждали. Для закриття потреб 1 млн особового складу ЗСУ достатньо 2,5 тис. т картопляного пюре. Якщо хтось готовий користуватися цим зручним напівфабрикатом у разі перебування в сховищах, за відключення електроенергії — у будь-яких критичних ситуаціях, то обсяг варто збільшити до 5 тис. т. І тоді не потрібно буде вносити картопляне пюре в список продуктів першочергового критичного імпорту», — зазначає Оксана Руженкова.

Вона додає, що це інвестиція та підтримка областей, створення там робочих місць і можливість повернення людей додому, а також — це продовольча безпека.

Оксана Руженкова відзначила, що в Мінагрополітики готові провести нараду із власниками крохмальних підприємств, щоб допомогти в будівництві.

«Упевнена, це буде справжній прорив і крок уперед до самозабезпечення, до самоствердження і справжньої відбудови. Навіть за умов війни нам усім потрібен конструктив і рух уперед. Незважаючи ні на що і всупереч усьому», — резюмувала Оксана Руженкова.

ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні очікується рекордне виробництва крохмалю - експерт
  • Цифра дня: імпорт картоплі в Україну зріс на 2500%
  • В МЕРТ відмінили держпідтримку овочівництва та картоплярства на період 2021/23 роки
  • Вітчизняні прилавки завалять польськими яблуками
  • Частка українських виробників на ринку дитячого харчування продовжує скорочуватися

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.