Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба забезпечила фітосанітарний контроль при експорті морем 268 тис. тонн продукції рослинного походження
» » Держпродспоживслужба забезпечила фітосанітарний контроль при експорті морем 268 тис. тонн продукції рослинного походження

Держпродспоживслужба забезпечила фітосанітарний контроль при експорті морем 268 тис. тонн продукції рослинного походження


Держпродспоживслужба забезпечила фітосанітарний контроль при експорті морем 268 тис. тонн продукції рослинного походження

Україна є одним зі світових лідерів щодо експорту зернових і фахівці Держпродспоживслужби здійснюють всі зусилля, щоб зберегти позиції на світовому ринку.

На сьогоднішній день з метою виконання фітосанітарних вимог країн партнерів України та в рамках Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів Одеської області (МТП «Південний», МТП «Чорноморськ», Одеській МТП) державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області було проведено фітосанітарні процедури до суховантажних суден: GLORY, RIVA WIND, RAZONI, NAVI STAR, ROJEN, POLARNET, ARIZONA та STAR HELENA завантажених 268 тис. тонн продукції рослинного походження.

На підставі проведених фітосанітарних заходів на предмет відповідності вимогам нормативно-правових актів та вимогам країн призначення було експортовано з України 223 тис. тонн кукурудзи до Алжиру, Лівану, Туреччини, Ірландії, Ірану, Великобританії, а також 45 тис. тонн шроту соняшникового до Китаю.

Наразі в портах Одеської області під навантаженням стоять 109 морських транспортних засобів загальною кількістю 434 тис. тонн.

Держпродспоживслужба відіграє важливу роль в ефективності українського експорту. Її завданням є забезпечення державних гарантій щодо відповідності української продукції санітарним та фітосанітарним заходам країн-партнерів у міжнародній торгівлі.

ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • З портів Великої Одеси вийшов перший караван з українським збіжжям
  • З початку введення воєнного стану державними фітосанітарними інспекторами видано 77 тисяч сертифікатів
  • Держпродспоживслужба забезпечила фітосанітарний контроль при експорті 18,4 млн. тонн зернових та олійних
  • Держпродспоживслужба працює над диверсифікацією експорту плодово-ягідної продукції
  • У 2017 році проінспектовано понад 44 млн тонн зернових та 4 млн тонн олійних культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.