Україні складно буде вийти на європейські ринки молочної продукції через проблеми з сировиною. Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН сказала виконавчий директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Єлизавета Святківська.
"Ми не маємо проблем з обладнанням, з технологією, з фахівцями. Ми можемо робити якісний продукт, але у нас немає дуже якісної сировини. Тому частковий експорт до Європи можливий, але наші сири, як правило, використовуються для виробництва плавлених сирів, тобто як сировина для подальшої переробки на якісь дешеві види сирів у Європі", - зазначила Є.Святківська.
Вона зауважила, що Україна може продавати свої сири у Європі. "Але в порівнянні з тими обсягами, які в нас купує Росія, Європою ми (обсяги продажу сирів – Ред.) не перекриємо", - додала виконавчий директор асоціації.
Є.Святківська наголосила, що існує більш складний механізм контролю та отримання дозволу на експорт до Європи. "Тому дуже складно шукати десь далі (ринок експорту сирів – Ред.), але потрібно це робити", - додала вона.