Молоко, мед, цукор та картоплю українці споживають набагато більше, ніж жителі будь-якої іншої країни-учасниці майбутнього чемпіонату Європи з футболу, що відбудетсья у червні-липні 2012 р. в Україні і Польщі. Такі результати дослідження агенції AgriSurvey Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", передає УНН.
"Якщо сьогодні ще не відомо, хто буде чемпіоном ЄВРО-2012 (а ми всі надіємося, що це буде збірна України), то традиції української національної кухні зробили свій вклад у те, що Україну вже сьогодні можна називати якщо не чемпіоном Європи, то одним із європейських лідерів по споживанню певних видів продукції, - зазначає Т. Гагалюк, директор агенції AgriSurvey УКАБ. - Ми проаналізували дані ФАО та Євросоюзу по споживанню основних продуктів, необхідних для життєдіяльності людини, у всіх 16 країнах-учасницях Євро-2012. Виявилося, що Україна займає третє місце по споживанню молока (233 ккал/особу/день); друге місце – по споживанню цукру (418 ккал/особу/день в сирому еквіваленті), і друге місце – по споживанню меду (12 ккал/особу/день). А що стосується картоплі, то тут ми лідируємо із показником 246 ккал/особу/день, випереджаючи Росію і Польщу".
Такі споживацькі вподобання є не в останню чергу важливими для гостей Євро-2012 в Україні, яким буде цікаво ознайомитися із традиціями української національної кухні, а також елементарно знати, чим їх годуватимуть під час європейського форуму.
Нагадаємо, Чемпіонат Європи з футболу проходитиме з 8 червня по 1 липня 2012 року в Україні та Польщі. В Україні турнір прийматимуть чотири міста: Київ, Донецьк, Львів і Харків. Право провести Фінал Чемпіонату Європи затверджено за київським НСК "Олімпійський".