Аграрний тиждень. Україна
» » Україна визначилась із національним меню
» » Україна визначилась із національним меню

    Україна визначилась із національним меню


    20 березня 2012 року, вперше було визначено та презентовано національне меню України. Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса і Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк представили десять найпопулярніших та найтрадиційніших українських страв, рецепти яких були відібрані спеціальною комісією з понад тисячі надісланих у рамках першого етапу всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!». Сьогодні на сайті www.taste-ukraine.com розпочинається голосування за кращу національну страву України.
    «Наближення знакової для України події – чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012) спонукало нас популяризувати українську національну кухню не лише серед українців, але й серед закордонних гостей – футбольних фанатів. Тому «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком вирішив провести всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» та визначити національне меню і національну страву України», - зазначив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекс Ліссітса.
    Протягом місяця, починаючи з 15 лютого 2012 року, до оргкомітету конкурсу «Смакуй, Країно!» любителі кулінарної справи надсилали рецепти страв, які, на їхню думку, можна вважати національними. Всього організатори конкурсу отримали більше тисячі найрізноманітніших рецептів страв з різних куточків України і навіть з-за кордону. Спеціально створена комісія з провідних істориків, етнографів, рестораторів і шеф-кухарів обрала з них десять найдостойніших називатися національними.
    За їхніми оцінками, національне меню України складається з таких страв:
    1. Борщ український
    2. Капусняк запорізький
    3. Холодець
    4. Сало з часником
    5. Деруни (тертухи) традиційні
    6. Ковбаса домашня
    7. Налисники з сиром
    8. Порося запечене з гречаною кашею
    9. Вареники з капустою та грибами
    10. Пиріг з яблуками

    Сформоване національне меню України буде представлене в мережі ресторанів-партнерів конкурсу «Смакуй, Країно!» у містах України, що прийматимуть матчі Євро-2012: Київ, Донецьк, Львів та Харків.

    Крім того, сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк і президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса оголосили старт голосування за кращу національну страву України. Рецепти-фіналісти першого етапу конкурсу опубліковані на офіційному сайті конкурсу «Смакуй, Країно!» www.taste-ukraine.com . Із них шляхом Інтернет- та смс-голосування пропонується обрати одну страву-переможця – національну страву України, яка буде презентована пізніше.

    Всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» - єдиний загальнонаціональний конкурс, мета якого – популяризувати українську національну кухню та підтримати вітчизняного виробника продуктів харчування, організований асоціацією Український клуб аграрного бізнесу за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.





    Схожі новини
  • Алекс Ліссітса призначений генеральним директором ІМК
  • Олександр Сень: «Популяризація української кухні сприятиме покращенню здоров’я нації»
  • Українцям найбільше смакує сало з часником - конкурс «Смакуй, Країно!»Перегляд Редагувати
  • Презентація національного меню Україні: чи будуть українці вживати вітчизняні продукти?
  • Конференція: «Україна на шляху до Європи – ризики та можливості для агропромислового комплексу»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна визначилась із національним меню


20 березня 2012 року, вперше було визначено та презентовано національне меню України. Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса і Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк представили десять найпопулярніших та найтрадиційніших українських страв, рецепти яких були відібрані спеціальною комісією з понад тисячі надісланих у рамках першого етапу всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!». Сьогодні на сайті www.taste-ukraine.com розпочинається голосування за кращу національну страву України.
«Наближення знакової для України події – чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012) спонукало нас популяризувати українську національну кухню не лише серед українців, але й серед закордонних гостей – футбольних фанатів. Тому «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком вирішив провести всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» та визначити національне меню і національну страву України», - зазначив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекс Ліссітса.
Протягом місяця, починаючи з 15 лютого 2012 року, до оргкомітету конкурсу «Смакуй, Країно!» любителі кулінарної справи надсилали рецепти страв, які, на їхню думку, можна вважати національними. Всього організатори конкурсу отримали більше тисячі найрізноманітніших рецептів страв з різних куточків України і навіть з-за кордону. Спеціально створена комісія з провідних істориків, етнографів, рестораторів і шеф-кухарів обрала з них десять найдостойніших називатися національними.
За їхніми оцінками, національне меню України складається з таких страв:
1. Борщ український
2. Капусняк запорізький
3. Холодець
4. Сало з часником
5. Деруни (тертухи) традиційні
6. Ковбаса домашня
7. Налисники з сиром
8. Порося запечене з гречаною кашею
9. Вареники з капустою та грибами
10. Пиріг з яблуками

Сформоване національне меню України буде представлене в мережі ресторанів-партнерів конкурсу «Смакуй, Країно!» у містах України, що прийматимуть матчі Євро-2012: Київ, Донецьк, Львів та Харків.

Крім того, сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк і президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса оголосили старт голосування за кращу національну страву України. Рецепти-фіналісти першого етапу конкурсу опубліковані на офіційному сайті конкурсу «Смакуй, Країно!» www.taste-ukraine.com . Із них шляхом Інтернет- та смс-голосування пропонується обрати одну страву-переможця – національну страву України, яка буде презентована пізніше.

Всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» - єдиний загальнонаціональний конкурс, мета якого – популяризувати українську національну кухню та підтримати вітчизняного виробника продуктів харчування, організований асоціацією Український клуб аграрного бізнесу за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.





Схожі новини
  • Алекс Ліссітса призначений генеральним директором ІМК
  • Олександр Сень: «Популяризація української кухні сприятиме покращенню здоров’я нації»
  • Українцям найбільше смакує сало з часником - конкурс «Смакуй, Країно!»Перегляд Редагувати
  • Презентація національного меню Україні: чи будуть українці вживати вітчизняні продукти?
  • Конференція: «Україна на шляху до Європи – ризики та можливості для агропромислового комплексу»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.