Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Україна визначилась із національним меню
АТУ»Новини»Україна визначилась із національним меню

    Україна визначилась із національним меню


    20 березня 2012 року, вперше було визначено та презентовано національне меню України. Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса і Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк представили десять найпопулярніших та найтрадиційніших українських страв, рецепти яких були відібрані спеціальною комісією з понад тисячі надісланих у рамках першого етапу всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!». Сьогодні на сайті www.taste-ukraine.com розпочинається голосування за кращу національну страву України.
    «Наближення знакової для України події – чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012) спонукало нас популяризувати українську національну кухню не лише серед українців, але й серед закордонних гостей – футбольних фанатів. Тому «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком вирішив провести всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» та визначити національне меню і національну страву України», - зазначив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекс Ліссітса.
    Протягом місяця, починаючи з 15 лютого 2012 року, до оргкомітету конкурсу «Смакуй, Країно!» любителі кулінарної справи надсилали рецепти страв, які, на їхню думку, можна вважати національними. Всього організатори конкурсу отримали більше тисячі найрізноманітніших рецептів страв з різних куточків України і навіть з-за кордону. Спеціально створена комісія з провідних істориків, етнографів, рестораторів і шеф-кухарів обрала з них десять найдостойніших називатися національними.
    За їхніми оцінками, національне меню України складається з таких страв:
    1. Борщ український
    2. Капусняк запорізький
    3. Холодець
    4. Сало з часником
    5. Деруни (тертухи) традиційні
    6. Ковбаса домашня
    7. Налисники з сиром
    8. Порося запечене з гречаною кашею
    9. Вареники з капустою та грибами
    10. Пиріг з яблуками

    Сформоване національне меню України буде представлене в мережі ресторанів-партнерів конкурсу «Смакуй, Країно!» у містах України, що прийматимуть матчі Євро-2012: Київ, Донецьк, Львів та Харків.

    Крім того, сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк і президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса оголосили старт голосування за кращу національну страву України. Рецепти-фіналісти першого етапу конкурсу опубліковані на офіційному сайті конкурсу «Смакуй, Країно!» www.taste-ukraine.com . Із них шляхом Інтернет- та смс-голосування пропонується обрати одну страву-переможця – національну страву України, яка буде презентована пізніше.

    Всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» - єдиний загальнонаціональний конкурс, мета якого – популяризувати українську національну кухню та підтримати вітчизняного виробника продуктів харчування, організований асоціацією Український клуб аграрного бізнесу за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.





    Схожі новини
  • Презентація національного меню Україні: чи будуть українці вживати вітчизняні продукти?
  • Українцям найбільше смакує сало з часником - конкурс «Смакуй, Країно!»Перегляд Редагувати
  • Олександр Сень: «Популяризація української кухні сприятиме покращенню здоров’я нації»
  • Алекс Ліссітса призначений генеральним директором ІМК
  • Конференція: «Україна на шляху до Європи – ризики та можливості для агропромислового комплексу»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна визначилась із національним меню

21 березень, Розділ Новини, переглядів 5 079

20 березня 2012 року, вперше було визначено та презентовано національне меню України. Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса і Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк представили десять найпопулярніших та найтрадиційніших українських страв, рецепти яких були відібрані спеціальною комісією з понад тисячі надісланих у рамках першого етапу всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!». Сьогодні на сайті www.taste-ukraine.com розпочинається голосування за кращу національну страву України.
«Наближення знакової для України події – чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012) спонукало нас популяризувати українську національну кухню не лише серед українців, але й серед закордонних гостей – футбольних фанатів. Тому «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком вирішив провести всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» та визначити національне меню і національну страву України», - зазначив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекс Ліссітса.
Протягом місяця, починаючи з 15 лютого 2012 року, до оргкомітету конкурсу «Смакуй, Країно!» любителі кулінарної справи надсилали рецепти страв, які, на їхню думку, можна вважати національними. Всього організатори конкурсу отримали більше тисячі найрізноманітніших рецептів страв з різних куточків України і навіть з-за кордону. Спеціально створена комісія з провідних істориків, етнографів, рестораторів і шеф-кухарів обрала з них десять найдостойніших називатися національними.
За їхніми оцінками, національне меню України складається з таких страв:
1. Борщ український
2. Капусняк запорізький
3. Холодець
4. Сало з часником
5. Деруни (тертухи) традиційні
6. Ковбаса домашня
7. Налисники з сиром
8. Порося запечене з гречаною кашею
9. Вареники з капустою та грибами
10. Пиріг з яблуками

Сформоване національне меню України буде представлене в мережі ресторанів-партнерів конкурсу «Смакуй, Країно!» у містах України, що прийматимуть матчі Євро-2012: Київ, Донецьк, Львів та Харків.

Крім того, сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк і президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса оголосили старт голосування за кращу національну страву України. Рецепти-фіналісти першого етапу конкурсу опубліковані на офіційному сайті конкурсу «Смакуй, Країно!» www.taste-ukraine.com . Із них шляхом Інтернет- та смс-голосування пропонується обрати одну страву-переможця – національну страву України, яка буде презентована пізніше.

Всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» - єдиний загальнонаціональний конкурс, мета якого – популяризувати українську національну кухню та підтримати вітчизняного виробника продуктів харчування, організований асоціацією Український клуб аграрного бізнесу за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.





Схожі новини
  • Презентація національного меню Україні: чи будуть українці вживати вітчизняні продукти?
  • Українцям найбільше смакує сало з часником - конкурс «Смакуй, Країно!»Перегляд Редагувати
  • Олександр Сень: «Популяризація української кухні сприятиме покращенню здоров’я нації»
  • Алекс Ліссітса призначений генеральним директором ІМК
  • Конференція: «Україна на шляху до Європи – ризики та можливості для агропромислового комплексу»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.