Аграрний тиждень. Україна
» » Л.Козаченко: Пересів озимих обійдеться аграріям у 7 млрд. грн
» » Л.Козаченко: Пересів озимих обійдеться аграріям у 7 млрд. грн

Л.Козаченко: Пересів озимих обійдеться аграріям у 7 млрд. грн


Пересів 3,5 мільйонів га озимих культур обійдеться аграріям України у 7 млрд. гривень, - про це сказав президент УАК Леонід Козаченко у ході круглого столу «Світові продовольчі ринки і продовольча безпека України»...

За його словами, «при таких обсягах пересіву яровими замість загиблих пшениці та рапсу ми зможемо зберегти урожай на рівні середнього за останні 5 років».

При цьому Л. Козаченко додав, що «через погіршення економічного клімату інвестори свідомо відмовляються від України і повертаються у бік Бразилії, попри те, що погодний клімат у нашій країні є значно сприятливішим для ведення сільського господарства».

Він зазначив, що при залученні протягом 5-7 років 65-70 млрд. доларів інвестицій у сільське господарство України, галузь могла б дати експортний потенціал обсягом 30 млрд. доларів з наступним зростанням до 45 млрд. доларів.

«Однак це далеко від реалій, тому що у результаті елементарного аналізу ситуації в Україні незалежні інвестори роблять для себе невтішні прогнози щодо інвестування у нашу країну», - резюмував президент УАК.





Схожі новини
  • Невдовзі Україна може посісти 2 місце в світі за експортом зерна
  • Втрати аграріїв від політичних ризиків становили 42 млрд грн - УАК
  • УАК: Для виробництва 80 млн т зерна на рік в зернове господарство України необхідно інвестувати 10 млрд дол
  • Нинішня посівна буде найдорожчою в історії України
  • Козаченко: Український АПК потребує $60 млрд. інвестицій

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.