Із завершенням зимових свят ціни на внутрішньому ринку свинини «підкорилися» звичним сезонним тенденціям, констатують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».
Після зимових свят ціни на свиней забійних кондицій традиційно послабилися: зі зниженням споживчої активності у другій декаді місяця, відповідної зміни зазнали ціни закупівлі свинини живою масою. Крім цього, у другій половині січня характернішою стала і регіональна розбіжність цін. Так, у ході попередніх торгів у Центрі живець переважно реалізували по 61-63 грн/кг, тоді як Сході та Заході ціни закупівлі тяжіли до 60 грн/кг.
Представники м’ясопереробки зауважують, що послаблення торгівельної активності після зимових свят є традиційним, а його темпи відповідають очікуванням. Водночас, оператори відзначають відзначають посилення внутрішньої конкуренції між постачальниками охолодженої свинини, що посилює тиск на ціни у цьому сегменті та, відповідно, на закупівельні. Незважаючи на негативну цінову динаміку останніх двох тижнів, більшість виробників свинини зазначають, що реалізація товарних партій йде планово — без відмов, переносів та/чи перегляду цін закупівлі серед тижня, а деякі постачальники живця виходять на ринок із меншими товарними партіями.
З результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін від переробників зможете ознайомитися у цій рубриці.
Джерело: Pigua.info