Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні зміниться класифікація яєць
» » В Україні зміниться класифікація яєць

    В Україні зміниться класифікація яєць


    В Україні зміниться класифікація яєць

    Міністерство аграрної політики та продовольства планує затвердити вимоги до курячих яєць.
    Про це йдеться в повідомленні про оприлюднення проекту наказу Міністерства.

    Зазначається, що проект наказу розроблено для приведення у відповідність із вимогами законодавства Європейського Союзу вимог до курячих яєць.

    Документом передбачено затвердити вимоги до курячих яєць в частині:



    сортування яєць за їх якістю та за вагою;



    штампування яєць, маркування упаковок (контейнерів) та транспортної тари для яєць, контейнерів для промислових яєць та надання інформації споживачеві у разі поштучного продажу яєць;



    пакування та перепакування яєць, а також вимог до записів, які повинні вести оператори ринку.

    Зокрема, пропонується установити, що сортування яєць за їх якістю та вагою здійснюють виключно на потужностях з пакування яєць впродовж 10 днів після знесення, а у разі яєць, що вводяться в обіг із зазначенням «екстра» або «екстра свіжі», впродовж 4 днів після знесення.

    При цьому яйця за їх якістю сортують за такими класами: яйця класу «А» (або «свіжі») та яйця класу «В».

    Яйця, які належатимуть до класу «А», мають бути чистими, з неушкодженою шкаралупою, з малорухливим жовтком без чітких контурів. Крім того, такі яйця повинні бути без сторонніх запахів.

    Також забороняється мити або очищувати в інший спосіб яйця класу «А» до або після їх сортування, крім випадків, передбачених законодавством.

    За вагою яйця класу «А» пропонується сортувати за такими категоріями:



    XL («дуже великі»): яйця, вага яких становить 73 г та більше;



    L («великі»): яйця, вага яких становить 63 г та більше, проте менш як 73 г;



    М («середні»): яйця, вага яких становить 53 г та більше, проте менш як 63 г;



    S («малі»): яйця, вага яких становить менш як 53 г.

    Сортування яєць класу «А» за вагою не є обов’язковим для яєць, що постачаються на харчові та/або нехарчові потужності.

    При цьому сортування яєць класу «В» за вагою не вимагається.

    Також документом пропонується установити, що мінімальний термін придатності яєць не повинен перевищувати 28 днів, що відраховуються від дати знесення яєць.

    ІЦ УАК за матеріалами КорреспонденТ.net

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Експорт українських яєць до Гонконга
  • Оприлюднені вимоги до ввезення столових яєць та яєць для подальшої переробки до США
  • Виробництво яєць скоротилося на 23%
  • У 2012 році в Україні виробництво яєць збільшилося на 123 мільйона штук
  • Коли криза не завада: в Україні збільшилось виробництво яєць

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні зміниться класифікація яєць


В Україні зміниться класифікація яєць

Міністерство аграрної політики та продовольства планує затвердити вимоги до курячих яєць.
Про це йдеться в повідомленні про оприлюднення проекту наказу Міністерства.

Зазначається, що проект наказу розроблено для приведення у відповідність із вимогами законодавства Європейського Союзу вимог до курячих яєць.

Документом передбачено затвердити вимоги до курячих яєць в частині:



сортування яєць за їх якістю та за вагою;



штампування яєць, маркування упаковок (контейнерів) та транспортної тари для яєць, контейнерів для промислових яєць та надання інформації споживачеві у разі поштучного продажу яєць;



пакування та перепакування яєць, а також вимог до записів, які повинні вести оператори ринку.

Зокрема, пропонується установити, що сортування яєць за їх якістю та вагою здійснюють виключно на потужностях з пакування яєць впродовж 10 днів після знесення, а у разі яєць, що вводяться в обіг із зазначенням «екстра» або «екстра свіжі», впродовж 4 днів після знесення.

При цьому яйця за їх якістю сортують за такими класами: яйця класу «А» (або «свіжі») та яйця класу «В».

Яйця, які належатимуть до класу «А», мають бути чистими, з неушкодженою шкаралупою, з малорухливим жовтком без чітких контурів. Крім того, такі яйця повинні бути без сторонніх запахів.

Також забороняється мити або очищувати в інший спосіб яйця класу «А» до або після їх сортування, крім випадків, передбачених законодавством.

За вагою яйця класу «А» пропонується сортувати за такими категоріями:



XL («дуже великі»): яйця, вага яких становить 73 г та більше;



L («великі»): яйця, вага яких становить 63 г та більше, проте менш як 73 г;



М («середні»): яйця, вага яких становить 53 г та більше, проте менш як 63 г;



S («малі»): яйця, вага яких становить менш як 53 г.

Сортування яєць класу «А» за вагою не є обов’язковим для яєць, що постачаються на харчові та/або нехарчові потужності.

При цьому сортування яєць класу «В» за вагою не вимагається.

Також документом пропонується установити, що мінімальний термін придатності яєць не повинен перевищувати 28 днів, що відраховуються від дати знесення яєць.

ІЦ УАК за матеріалами КорреспонденТ.net

agroconf.org





Схожі новини
  • Експорт українських яєць до Гонконга
  • Оприлюднені вимоги до ввезення столових яєць та яєць для подальшої переробки до США
  • Виробництво яєць скоротилося на 23%
  • У 2012 році в Україні виробництво яєць збільшилося на 123 мільйона штук
  • Коли криза не завада: в Україні збільшилось виробництво яєць

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.