Поряд з нарощенням темпів виробництва курятини, українські сільгоспвиробники збільшують виробництво курячих яєць. Так, за січень-жовтень 2012 року обсяги їх виробництва зросли на 1,3%, тобто майже на 123 мільйона штук. Цьому сприяє використання високопродуктивних порід несучок та кормів покращеної рецептури. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Сьогодні ми бачимо, що зростання темпів виробництва продукції тваринництва спостерігається у різних напрямках. Разом зі зростанням виробництва курятини, збільшується виробництво яєць. Так, за січень-жовтень 2012 року птахогосподарства виробили 9,7 мільярда штук яєць, що майже на 123 мільйона штук більше, ніж за відповідний період минулого року. Тобто ми можемо констатувати, що виробництво курячих яєць зросло на 1,3%», − зазначив Микола Присяжнюк.
Міністр наголосив, що зростає продуктивність курей, адже сільгоспвиробники починають вирощувати у власних господарствах більш ефективніші породи несучок та використовувати корми покращеної рецептури.
Також Микола Присяжнюк нагадав, що Україна займає провідні позиції щодо експорту курячих яєць. Він поінформував, що за 9 місяців цього року вітчизняні сільгоспвиробники експортували майже 22 тисячі тонн яєць.
«Завдяки конкурентній ціні, високій якості вітчизняної яєчної продукції, а також зростанню попиту в країнах Африки та Близького Сходу, Україна продовжує зберігати провідні позиції щодо експорту яєць. На сьогодні Україна експортує яйця у 22 країни світу, а основними покупцями залишаються Ірак, Ангола, Молдова, Ліберія, Туркменістан, Російська Федерація, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Азербайджан та Конго», − додав Микола Присяжнюк.