На думку фахівців, загибель фруктових дерев становить 80 відсотків. Через сильні морози загинули і бруньки, і самі дерева. Тепер їх доведеться викорчовувати. Яблуні витримують температури до мінус 30, кісточкові дерева - до мінус 20, слива стійка до будь-яких температур, тому врожай сливи ще можна очікувати. Крім цього, сильної шкоди негода завдала виноградникам, половина столових сортів вимерзла, залишилися технічні сорти. За попередніми підрахунками, збитки від морозу становлять 90 мільйонів гривень. Але точну цифру аграрії не зможуть назвати до настання літа. А от із овочами ситуація значно краща. Перші ранні овочі українського виробництва зі стаціонарних теплиць з'являться у продажу вже в березні, а з ґрунтових - усередині квітня. Вартість овочевої продукції буде на рівні торішньої, прогнозує експерт плодоовочевого ринку Українського клубу аграрного бізнесу Ігор Стрелюк.