Величезний врожай городини 2011-го вплинув на ціни в наступному році, через що і картопля, і цибуля коштували торік доволі дешево, а цибулі вистачило до кінця літа. Запаси старої картоплі змусили ціни на молоду впасти із 20 до 10 гривень. «Дійсно, після сезону 2011-2012, коли було зібрано високі врожаї, українські аграрії увійшли в новий рік у не надто гарному настрої, - зауважив експерт плодоовочевого ринку асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Ігор Стрелюк. - По-перше, були низькі ціни, і виробники, які працювали з борщовим набором, у кращому випадку мали нуль прибутку, а в багатьох випадках були в мінусі. Тому взимку вони почали шукати альтернативу і дійшли висновку, що можна заробити на ранніх овочах. Проте знову склалося не так, як бажалося. Через те, що багато хто в цьому році зайнявся ранніми овочами, у сезоні квітень-травень повторилася ситуація, якої не було останніх років п'ять, коли ранні овочі були надзвичайно дешеві.
Аграрії усвідомили, що до прогнозування треба ставитися обережно, адже майже завжди після гарного сезону (у 2010-2011 роках були високі ціни і вони непогано заробили), за два роки до того в них були суцільні збитки. Щоправда, це найбільше відчувають невеликі компанії і дрібні виробники, а крупні компанії на цьому не зупиняться і мають надію, що наступного року ситуація для виробників поліпшиться, і вони працюватимуть з прибутком у 20-30% від собівартості.