Аграрний тиждень. Україна
» » Швейцарія підтримає відновлення українського органічного виробництва
» » Швейцарія підтримає відновлення українського органічного виробництва

Швейцарія підтримає відновлення українського органічного виробництва


Швейцарія підтримає відновлення українського органічного виробництва

Мінагрополітики та Держпродспоживслужби спільно з фахівцями швейцарсько-української програми QFTP напрацювали план з відновлення та розвитку органічного та молочного секторів, які суттєво постраждали через війну.

Вчора, 28 березня 2023 року, напрацьований план було представлено в Мінагрополітики.

«Ми погодили основні напрямки спільної діяльності, глобальні цілі задля відновлення й підтримки органічного й молочного сектору. Наразі галузь показує негативну динаміку через війну, на її відновлення знадобиться не менше двох років. Проекти підтримки органічного та молочного виробництва потребують ресурсів та часу», - зазначив Тарас Висоцький.

Серед пунктів плану вдосконалення нормативно-правової бази України та приведення її у відповідність до законодавства ЄС, збільшення торговельних можливостей органічної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках, а також – реалізація контролю якості продукції.

Наступним кроком українсько-швейцарської співпраці стане підписання Меморандуму. Програма підтримки органічного та молочного сектору розрахована на чотири роки.

Довідково:

QFTP (Quality FOOD Trade Program) - швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

Програма здійснюється за підтримки Швейцарської Конфедерації через Державний Секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO).

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Швейцарія підтримала молочну галузь України
  • Щоб "органічний" Закон повноцінно запрацював, ми маємо виконати «домашні завдання», -Ольга Трофімцева
  • Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»
  • Прийнято Закон про основні принципи та вимоги до органічного виробництва
  • Внутрішнє споживання органічних продуктів цього року може сягнути 25 млн євро

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.