Аграрний тиждень. Україна
» » Міністр агрополітики України Микола Сольський провів зустрічі з міністрами Румунії, Чехії й Угорщини
» » Міністр агрополітики України Микола Сольський провів зустрічі з міністрами Румунії, Чехії й Угорщини

Міністр агрополітики України Микола Сольський провів зустрічі з міністрами Румунії, Чехії й Угорщини


Міністр агрополітики України Микола Сольський провів зустрічі з міністрами Румунії, Чехії й Угорщини

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся в Бухаресті з Міністром сільського господарства та сільського розвитку Румунії Петре Деа.

Міністри обговорили ситуацію, яка склалася внаслідок останніх рішень окремих сусідніх з Україною країн. Румунський міністр підтвердив, що транзит української аграрної продукції буде рухатись максимально по країні, і шляхи солідарності збережуться.

Зі свого боку Микола Сольський подякував колезі, що Румунія не прийняла рішення про заборону імпорту української аграрної продукції.

Сторони дійшли згоди необхідності дочекатись рішення Єврокомісії та після цього обговорити всі інші питання пов'язані з імпортом сільськогосподарської продукції з України.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч з Міністром сільського господарства Чеської Республіки Зденеком Некула.

Микола Сольський подякував колезі за підтримку України, за рішення і заяви Чеської сторони про необхідність збереження Шляхів солідарності, умов транзиту та імпорту української аграрної продукції, та недоцільності прийняття односторонніх рішень.

Зі свого боку міністр сільського господарства Чехії запевнив українського колегу у повній підтримці України.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся з Міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надєм.

Сторони обговорили ситуацію, яка склалась у зв'язку з прийнятими рішеннями, угорський міністр запевнив в тому, що транзит через їхню країну буде рухатися швидко, оперативно і безперешкодно.

Окрім того, Міністр сільського господарства Угорщини повідомив, що підтримує ідею компенсації вартості перевезень українського зерна до європейських країн.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Румунія не ставить під сумнів транзит української аграрної продукції до своїх портів, однак відомо про встановлення контролю на митниці для всіх українських с.-г. товарів
  • Нігерія також запропонувала Україні створити логістичний хаб для постійних поставок зерна та продуктів харчування
  • Україна та Сенегал активізують співпрацю у сфері сільського господарства
  • Микола Сольський та міністри сільського господарства Італії та Великобританії домовились про підтримку української гуманітарної ініціативи для країн Африки та Азії
  • Україна та Польща налагоджують безперебійні поставки агропродукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.