Аграрний тиждень. Україна
» » Український експорт важливий для світу, – Маркіян Дмитрасевич
» » Український експорт важливий для світу, – Маркіян Дмитрасевич

Український експорт важливий для світу, – Маркіян Дмитрасевич






Експорт сільськогосподарської продукції з України важливий не лише для українського, а й для міжнародного ринку. На цьому наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, виступаючи під час засідання аграрного комітету Європейського парламенту в Брюсселі.

За його словами, завдяки спільним зусиллям ЄС і сусідніх держав-членів через Шляхи солідарності вдалось досягти великого логістичного успіху. З квітня 2022 року по березень 2023 року через них Україна змогла експортувати понад 32 млн тонн зернових і олійних культур.

“Ми розуміємо, що за останній рік велике навантаження від експорту української сільськогосподарської продукції вплинуло і на наших західних сусідів. Для нас дуже важливо, щоб і фермери сусідніх країн продовжували працювати в комфортних умовах наскільки це можливо, але слід розуміти, що така ситуація має і позитивний вплив на їхні ринки. Ціна на зернові стала конкурентніша, створено більше робочих місць та збільшилась кількість сплачених податків”, – підкреслив заступник Міністра.

“Ми вважаємо, що переговори з нашими країнами сусідами, нашими друзями, які надають нам неймовірну підтримку – це основний шлях для компромісних рішень”, – наголосив Маркіян Дмитрасевич.

https://minagro.gov.ua





Схожі новини
  • В умовах переговорів щодо продовження дії чорноморської зернової ініціативи для України є важливим нормальне функціонування «Шляхів солідарності»
  • За 9 місяців «Шляхами солідарності» було вивезено 19 млн тонн с/г продукції, — Мінагрополітитки
  • Україна має позитивну динаміку щодо виконання рекомендацій Єврокомісії, необхідних для руху до членства в ЄС, - Маркіян Дмитрасевич
  • Маркіян Дмитрасевич у рамках Ukrainian-Swiss Business Hub розповів, як захистити українських аграріїв
  • Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зернових

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.