Аграрний тиждень. Україна
» » Ще одна країна світу зобов'язала виробників збагачувати борошно фолієвою кислотою
» » Ще одна країна світу зобов'язала виробників збагачувати борошно фолієвою кислотою

Ще одна країна світу зобов'язала виробників збагачувати борошно фолієвою кислотою


Ще одна країна світу зобов'язала виробників збагачувати борошно фолієвою кислотою

Уряд Нової Зеландії з середини серпня 2023 року вимагатиме, щоб усе неорганічне пшеничне борошно для виробництва хліба було збагачене фолієвою кислотою.

Зміна, яка була анонсована 8 липня 2021 року, долучить Нову Зеландію до стандартів борошна в Австралії, Канаді та США, пише World Grain.

Так, пшеничне борошно має містити не менше 2 мг/кг і не більше 3 мг/кг фолієвої кислоти.

«Запровадження обов’язкового збагачення борошна для випічки неорганічного хліба забезпечить людям дітородного віку належну підтримку для збільшення споживання фолієвої кислоти, оскільки хліб є основним продуктом харчування, який їсть більшість населення», — пояснила заступник директора з охорони здоров'я д-р Гарріетт Карр.

Вона зазначила, що після того, як збагачення стало обов’язковим в Австралії, дефекти нервової трубки у новонароджених зменшилися на 14% загалом і на 74% — у корінних жінок.

У 2014 році Асоціація пекарів Нової Зеландії добровільно погодилася збагачувати від 25 до 50% хліба фолієвою кислотою.

ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

agroconf.org





Схожі новини
  • Посилено державний контроль цільового використання борошна із зерна державного інтервенційного фонду
  • Товарні інтервенції борошном
  • В Україні збережуться стабільні ціни на хліб широкого вжитку
  • Аграрний фонд збільшив продажі борошна для соціального хліба
  • Аграрний фонд накопичив достатньо зерна для виробництва борошна з метою уникнення зростання цін на найбільш вживані сорти хліба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.