Аграрний тиждень. Україна
» » «Шляхи солідарності» ЄС дозволили перевезти понад 40 мільйонів тонн українського зерна
» » «Шляхи солідарності» ЄС дозволили перевезти понад 40 мільйонів тонн українського зерна

«Шляхи солідарності» ЄС дозволили перевезти понад 40 мільйонів тонн українського зерна


«Шляхи солідарності» ЄС дозволили перевезти понад 40 мільйонів тонн українського зерна

"Шляхи солідарності" ЄС дозволили перевезти понад 40 млн метричних тонн української сільськогосподарської продукції, і ця цифра зростає.

Про це в інтерв'ю Суспільному сказав офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

"Шляхи солідарності" були дуже успішними, вони дозволили перевезти понад 40 мільйонів метричних тонн сільськогосподарської продукції, переважно зерна. І ця цифра зростає, тому що "шляхи солідарності" все ще працюють. Дуже важливо бачити, що вони дозволили експортувати більше, ніж за допомогою Чорноморської зернової ініціативи", — сказав він.

Водночас Стано зазначив, що ця ініціатива за відсутності нормального судноплавства в Чорному морі є лише тимчасовим рішенням.

"Ми намагаємося робити все можливе, тому що це допомагає Україні та це допомагає людям у всьому світі, які залежать від імпорту української сільгосппродукції. Тому ми також думаємо про інші способи, як ми можемо підтримати Україну, як ми можемо збільшити обсяги постачань, як ми можемо знизити вартість, як ми можемо збільшити швидкість та ефективність", — сказав речник ЄС.

ІЦ УАК за матеріалами Суспільне

agroconf.org





Схожі новини
  • ЄС готовий експортувати майже всю українську агропродукцію «шляхами солідарності» - Войцеховський. Також Єврокомісар пропонує ЄК субсидувати вартість перевезення українського зерна
  • ЄC не зніматиме санкції з російських банків через зернову угоду
  • В умовах переговорів щодо продовження дії чорноморської зернової ініціативи для України є важливим нормальне функціонування «Шляхів солідарності»
  • За 9 місяців «Шляхами солідарності» було вивезено 19 млн тонн с/г продукції, — Мінагрополітитки
  • У червні завдяки «Шляхам солідарності» було подвоєно обсяг експорту

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.