Аграрний тиждень. Україна
» » Уряд схвалив скасування мораторію на проведення податкових перевірок
» » Уряд схвалив скасування мораторію на проведення податкових перевірок

Уряд схвалив скасування мораторію на проведення податкових перевірок


Уряд схвалив скасування мораторію на проведення податкових перевірок

Кабінет Міністрів України схвалив зміни до Податкового кодексу України та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок.

Метою законопроекту є виконання Україною в повному обсязі зобов’язань у рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року в частині обмеження дії мораторію на проведення податкових перевірок.

Законопроектом запропоновано встановити, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення документальних (планових і позапланових) перевірок, проведення яких було заборонено до припинення чи скасування воєнного, надзвичайного стану на території України.

Перевірки під час дії воєнного стану проводитимуться за наявності безпечних умов для їх проведення.

Довідково:

Програма розширеного фінансування МВФ на 2023-2026 роки загальною вартістю 15,6 млрд доларів США є частиною пакета підтримки України. Це допомагає залучати ресурси на відбудову, сприяти довгостроковому зростанню та процесу вступу України до ЄС.

ІЦ УАК за матеріалами Мінфіну

agroconf.org





Схожі новини
  • Парламент ухвалив зміни до законодавства в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування
  • Повернення до довоєнної системи оподаткування відтерміновується – депутат
  • Верховна Рада прийняла у першому читанні зміни до законодавства в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування
  • Уряд спростив процедуру оформлення дозвільних документів для реєстрації пестицидів та агрохімікатів на період воєнного часу
  • Роз’яснення Мінекономіки щодо мораторію на проведення планових перевірок

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.