Аграрний тиждень. Україна
» » Атаки росії на українські порти пошкодили 105 об’єктів інфраструктури
» » Атаки росії на українські порти пошкодили 105 об’єктів інфраструктури

Атаки росії на українські порти пошкодили 105 об’єктів інфраструктури


Атаки росії на українські порти пошкодили 105 об’єктів інфраструктури

Чергова масована атака на порти Дунайського регіону. В ніч на 13 вересня росія ударними безпілотниками атакувала Рені та Ізмаїл в Одеській області.

Про це у Фейсбуці повідомив Віце-прем'єр-міністр з відновлення - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Внаслідок удару пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт. Семеро водіїв доставлено в лікарню у важкому стані.

"Попри намагання агресора знизити експортний потенціал, порти продовжують працювати. Водночас, кожна атака на портову інфраструктуру України – це атака на продовольчу безпеку всього світу.

З 18 липня у результаті атак росії на порти України пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури. Внаслідок ударів по портах Дунайського кластеру та блокування морських портів скорочено експорт зернових вантажів до країн Азії, Африки та Європи на майже 3 мільйони тонн на місяць.

Порти Дунайського кластеру наразі – єдиний водний шлях для українського агроекспорту. Якщо не захистити його потужними системами протиповітряної оборони, то наслідки будуть більшими. Перш за все, для тих країн, які залежать від української агропродукції", - зазначив Олександр Кубраков.

ІЦ УАК за матеріалами Фейсбук-сторінки Віце-прем'єр-міністра з відновлення - Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова

agroconf.org





Схожі новини
  • Внаслідок вчорашньої нічної атаки знижена експортна потужність порту Ізмаїл
  • Шість румунських суден перебували в порту Рені під час нічної атаки рф
  • Українські порти та Зернова ініціатива — у фокусі робочої поїздки Президента України на Одещину
  • Олександр Кубраков розповів про інвестиції у дунайські порти та збільшення пропускної спроможності прикордонних переходів з Молдовою
  • За 11 місяців 2022 року порти Дунайського регіону майже втричі наростили перевалку вантажів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.