Аграрний тиждень. Україна
» » НІМЕЧЧИНА ПЛАНУЄ ДАТИ УКРАЇНІ ДОДАТКОВІ ЗАСОБИ ППО ДЛЯ ЗАХИСТУ ЗЕРНОВИХ ШЛЯХІВ – BLOOMBERG
» » НІМЕЧЧИНА ПЛАНУЄ ДАТИ УКРАЇНІ ДОДАТКОВІ ЗАСОБИ ППО ДЛЯ ЗАХИСТУ ЗЕРНОВИХ ШЛЯХІВ – BLOOMBERG

НІМЕЧЧИНА ПЛАНУЄ ДАТИ УКРАЇНІ ДОДАТКОВІ ЗАСОБИ ППО ДЛЯ ЗАХИСТУ ЗЕРНОВИХ ШЛЯХІВ – BLOOMBERG






Техніку, ймовірно, доставлять до кінця цього року.

Німецька влада має намір надати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони, щоб допомогти їй із захистом експорту зерна водним шляхом від можливих ударів з боку Росії, пише Bloomberg із посиланням на неназваних людей, знайомих з питанням.

За їхніми даними, Берлін передасть захисникам одну додаткову систему ППО IRIS-T, яка має дальність ураження до 40 км, і понад десять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, що здатні збивати цілі в радіусі чотирьох кілометрів. Техніка має забезпечити прикриття для вантажів, які йдуть у напрямку Румунії вздовж українського узбережжя Чорного моря.

Як зазначається, озброєння можуть доставити в нашу державу до кінця 2023 року. Наступні IRIS-T можуть бути надані після того, як будуть вироблені.

Анонімні джерела не уточнили для яких саме маршрутів буде використовуватися додаткова ППО – через річку Дунай чи через Чорне море вздовж узбережжя Румунії та Болгарії.

Член комітету з питань оборони в нижній палаті парламенту ФРН Маркус Фабер підтвердив, що Україна отримає отримає більше IRIS-T і Gepard, а також боєприпаси. Він сказав: “Україна буде використовувати ці засоби, наприклад, щоб краще захищати свої зернові порти”.

Раніше стало відомо, що Україна спільно зі Сполученими Штатами Америки розпочне виробляти системи протиповітряної оборони на своїй території. Перші результати будуть до кінця поточного року.

https://zn.ua





Схожі новини
  • Румунія збільшить потужності для транзиту українського зерна з 2 млн до 4 млн тонн щомісяця, – міністр інфраструктури Гріндяну
  • Румунія планує пришвидшити транзит українського зерна Дунаєм
  • росія готує кораблі та авіацію для блокування районів Чорного моря після виходу із зернової угоди - МО України та Британії
  • Україна встановлює тимчасовий судноплавний шлях до чорноморських портів. Міноборони зробило заяву та затролило рашистів
  • В Угорщині невдоволені рішенням Орбана заборонити імпорт українського зерна, - Bloomberg

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.