Аграрний тиждень. Україна
» » Порти Великої Одеси коридором ВМС ЗСУ прийняли ще три судна
» » Порти Великої Одеси коридором ВМС ЗСУ прийняли ще три судна

Порти Великої Одеси коридором ВМС ЗСУ прийняли ще три судна


Порти Великої Одеси коридором ВМС ЗСУ прийняли ще три судна

Порти Великої Одеси прийняли ще три балкери, які пройшли тимчасовим коридором, встановленим Військово-Морськими силами Збройних сил України, повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко у фейсбуці.

За його даними, йдеться про судна Imperator (судновласник із Греції), Wu Yang Glory (судновласник із Китаю) і Falcona (судновласник з України).

За даними ресурсу MarineTraffic, Imperator прибув у порти Великої Одеси під прапором Маршаллових Островів. Дедвейт судна становить 18,9 тис. тонн.

Судно Wu Yang Glory дедвейтом 75,5 тис. тонн йде під прапором Ліберії, а Falcona з дедвейтом 2,2 тис. тонн - під прапором Камеруну.

"Таким чином, з 16 вересня 2023 року до портів Великої Одеси українським коридором прибули вже 20 суден загальним дедвейтом 668,9 тис. тонн", - зазначив Клименко.

На відміну від зернового коридору, що діяв до цього, новим коридором ідуть судна не лише з агропродукцією, а й з іншими вантажами, зокрема гірничо-металургійними або контейнерами.

ІЦ УАК за матеріалами Інтерфакс-Україна

agroconf.org





Схожі новини
  • Друге судно з українським зерном прибуло до Туреччини
  • Друге із заблокованих через війну суден вийшло з Одеського порту та йде тимчасовим коридором
  • З портів Одеса та Чорноморськ вийшли перші після перерви судна «зернового коридору»
  • За вихідні з портів Великої Одеси вийшли 6 суден
  • «Зернова ініціатива»: за 2 дні з Одеси вийшло 5 суден для Африки та Азії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.