Аграрний тиждень. Україна
» » Стартувала серія тренінгів щодо змін законодавства у сфері виробництва харчових продуктів і кормів
» » Стартувала серія тренінгів щодо змін законодавства у сфері виробництва харчових продуктів і кормів

    Стартувала серія тренінгів щодо змін законодавства у сфері виробництва харчових продуктів і кормів


    Стартувала серія тренінгів щодо змін законодавства у сфері виробництва харчових продуктів і кормів

    Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило серію вебінарів щодо змін законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, а також формування принципів організації державного контролю за дотриманням законодавства в умовах воєнного стану.

    Під час відкриття першого вебінару «Зміни в харчовому законодавстві» з вітальним словом до його учасників звернувся перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

    За його словами, Україна динамічно оновлює законодавство у сфері виробництва харчових продуктів відповідно до вимог ЄС. Це запорука підвищення рівня якості виробництва, впевненість в інвестиціях і можливість реалізовувати харчову продукцію на світових ринках.

    «Щоб мати постійний доступ до півмільярдного європейського ринку, треба дотримуватися високих стандартів виробництва харчових продуктів. Виробництво харчових продуктів за стандартами ЄС часто дає зелене світло для експорту на інші великі ринки споживання - від Близького Сходу до Південно-Східної Азії», - зазначив Тарас Висоцький.

    Перший заступник також зауважив, що для впровадження виробниками кращих європейських практик важлива комунікація аби підприємці зрозуміли нові законодавчі зміни та мали час на підготовку.

    Перший вебінар доступний на сторінці Мінагрополітики у Фейсбук за посиланням: https://fb.watch/nLibGP0JVT/

    Довідково. 19 жовтня відбудеться другий вебінар на тему: «Зміни законодавства в молочному секторі». 25 жовтня - третій на тему: «Зміни законодавства у сфері ветеринарної медицини та кормів у галузі птахівництва».

    Вебінари стануть корисними для операторів ринку харчових продуктів, інспекторів Держпродспоживслужби, представників асоціацій і громадських об’єднань та іншим зацікавленим особам.

    Такі навчання проводяться за підтримки Проекту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та проінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» (EU4SaferFood) та Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).


    ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Мінекономіки підвищило ефективність держ. контролю у сфері безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини
  • Учасники робочої групи з реформи сфери безпечності харчових продуктів обговорили зміни до законодавства України
  • Володимир Лапа: Виробникам варто активніше імплементувати європейські вимоги щодо благополуччя тварин
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Який рівень відповідності української продукції міжнародним стандартам

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Стартувала серія тренінгів щодо змін законодавства у сфері виробництва харчових продуктів і кормів


Стартувала серія тренінгів щодо змін законодавства у сфері виробництва харчових продуктів і кормів

Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило серію вебінарів щодо змін законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, а також формування принципів організації державного контролю за дотриманням законодавства в умовах воєнного стану.

Під час відкриття першого вебінару «Зміни в харчовому законодавстві» з вітальним словом до його учасників звернувся перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, Україна динамічно оновлює законодавство у сфері виробництва харчових продуктів відповідно до вимог ЄС. Це запорука підвищення рівня якості виробництва, впевненість в інвестиціях і можливість реалізовувати харчову продукцію на світових ринках.

«Щоб мати постійний доступ до півмільярдного європейського ринку, треба дотримуватися високих стандартів виробництва харчових продуктів. Виробництво харчових продуктів за стандартами ЄС часто дає зелене світло для експорту на інші великі ринки споживання - від Близького Сходу до Південно-Східної Азії», - зазначив Тарас Висоцький.

Перший заступник також зауважив, що для впровадження виробниками кращих європейських практик важлива комунікація аби підприємці зрозуміли нові законодавчі зміни та мали час на підготовку.

Перший вебінар доступний на сторінці Мінагрополітики у Фейсбук за посиланням: https://fb.watch/nLibGP0JVT/

Довідково. 19 жовтня відбудеться другий вебінар на тему: «Зміни законодавства в молочному секторі». 25 жовтня - третій на тему: «Зміни законодавства у сфері ветеринарної медицини та кормів у галузі птахівництва».

Вебінари стануть корисними для операторів ринку харчових продуктів, інспекторів Держпродспоживслужби, представників асоціацій і громадських об’єднань та іншим зацікавленим особам.

Такі навчання проводяться за підтримки Проекту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та проінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» (EU4SaferFood) та Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).


ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Мінекономіки підвищило ефективність держ. контролю у сфері безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини
  • Учасники робочої групи з реформи сфери безпечності харчових продуктів обговорили зміни до законодавства України
  • Володимир Лапа: Виробникам варто активніше імплементувати європейські вимоги щодо благополуччя тварин
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Який рівень відповідності української продукції міжнародним стандартам

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.