Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики затвердило перші накази про включення агропідприємств у верифіковані списки експортерів
» » Мінагрополітики затвердило перші накази про включення агропідприємств у верифіковані списки експортерів

Мінагрополітики затвердило перші накази про включення агропідприємств у верифіковані списки експортерів


Мінагрополітики затвердило перші накази про включення агропідприємств у верифіковані списки експортерів

Питання включення українських агропідприємців у перелік верифікованих експортерів обговорили під час засідання Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського.

За його словами, Мінагрополітики вже затвердило три накази «Про включення до переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів». Загалом зареєстровано 735 підприємств. З текстами наказів і списком верифікованих підприємців можна ознайомитися на сайті Міністерства. Микола Сольський додав, що подача заявок у Державному аграрному реєстрі для включення агропідприємців у перелік верифікованих експортерів триває.

Міністр повідомив, що з 11 листопада розпочинається експорт деяких видів сільськогосподарської продукції за новими правилами.

В свою чергу перший заступник Міністра Тарас Висоцький повідомив, що з 6 листопада надійшло вже понад тисячу заявок від аграріїв про включення в список верифікованих експортерів. Всі заявки оперативно розглядаються і ухвалюються відповідні рішення.

Ознайомитися з відповідними наказами можна за посиланням.

Довідково. Уряд схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану». Згідно з документом, буде сформований перелік верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів. Зокрема, зернових, олійних і продуктів переробки. Підприємець для включення в перелік експортерів повинен відповідати певним критеріям.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • В Державному аграрному реєстрі розпочалася подача заявок на включення в перелік верифікованих експортерів
  • В Державному аграрному реєстрі розпочалася подача заявок на включення в перелік верифікованих експортерів агропродукції
  • Уряд вводить нові правила для експорту агропродукції в умовах воєнного стану
  • Продовжено терміни подачі документів для включення до Переліку осіб, які планують експорт кукурудзи та сої до КНР
  • Для вивезення власної продукції з деокупованих територій Харківської області дозволи тепер не потрібні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.