Аграрний тиждень. Україна
» » ДПСС нагадує про вимоги до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження
» » ДПСС нагадує про вимоги до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження

ДПСС нагадує про вимоги до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження


ДПСС нагадує про вимоги до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження

Держпродспоживслужба нагадує суб’єктам господарювання про необхідність дотримання Гігієнічних вимог до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження, затверджених наказом Мінагрополітики від 20.10.2022 № 813, якими регламентовано вимоги до сировини, тари, потужностей, температурного режиму зберігання та транспортування продуктів тощо.

Зазначені Вимоги є обов’язковими для операторів ринку харчових продуктів, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або обігом харчових продуктів тваринного походження, а також для державних ветеринарних інспекторів і спеціалістів ветеринарної медицини, яким відповідно до вимог законодавства про державний контроль надано повноваження щодо здійснення заходів державного контролю на відповідній потужності (господарстві), та поширюються на відносини, пов’язані з виробництвом та обігом таких харчових продуктів тваринного походження:



м’ясо свійських копитних тварин, свійської птиці, зайцеподібних, диких тварин і диких тварин, вирощених на фермі;



подрібнене (січене або рублене) м’ясо (м’ясний фарш), м’ясні напівфабрикати та м’ясо механічного обвалювання;



м’ясні продукти;



живі двостулкові молюски, живі голкошкірі, живі кишковопорожнинні та живі морські черевоногі;



рибні продукти;



яйця та яєчні продукти;



жаб’ячі лапки та равлики;



топлені тваринні жири та шкварки;



оброблені шлунки, міхури та кишки;



високоочищені продукти тваринного походження;



желатин і колаген.

Детальна інформація стосовно умов виробництва й обігу харчових продуктів - на інфографіках, розроблених Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з європейським проектом EU4SaferFood за посиланням.


ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів
  • Нові гігієнічні вимоги до виробництва м'ясних продуктів в інфографіці від Мінагрополітики
  • Дотримання гігієнічних вимог під час виробництва та обігу продуктів тваринного походження: Мінагрополітики впроваджує європейську практику
  • З кінця листопада буде спрощено процедуру ввезення на територію України тварин
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.