ДПСС нагадує про вимоги до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження
29 November, Розділ Новини, переглядів 389
Держпродспоживслужба нагадує суб’єктам господарювання про необхідність дотримання Гігієнічних вимог до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження, затверджених наказом Мінагрополітики від 20.10.2022 № 813, якими регламентовано вимоги до сировини, тари, потужностей, температурного режиму зберігання та транспортування продуктів тощо.
Зазначені Вимоги є обов’язковими для операторів ринку харчових продуктів, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або обігом харчових продуктів тваринного походження, а також для державних ветеринарних інспекторів і спеціалістів ветеринарної медицини, яким відповідно до вимог законодавства про державний контроль надано повноваження щодо здійснення заходів державного контролю на відповідній потужності (господарстві), та поширюються на відносини, пов’язані з виробництвом та обігом таких харчових продуктів тваринного походження:
м’ясо свійських копитних тварин, свійської птиці, зайцеподібних, диких тварин і диких тварин, вирощених на фермі;
подрібнене (січене або рублене) м’ясо (м’ясний фарш), м’ясні напівфабрикати та м’ясо механічного обвалювання;
м’ясні продукти;
живі двостулкові молюски, живі голкошкірі, живі кишковопорожнинні та живі морські черевоногі;
рибні продукти;
яйця та яєчні продукти;
жаб’ячі лапки та равлики;
топлені тваринні жири та шкварки;
оброблені шлунки, міхури та кишки;
високоочищені продукти тваринного походження;
желатин і колаген.
Детальна інформація стосовно умов виробництва й обігу харчових продуктів - на інфографіках, розроблених Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з європейським проектом EU4SaferFood за посиланням.
ІЦ УАК за матеріалами ДПСС
agroconf.org
Схожі новини
В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктівНові гігієнічні вимоги до виробництва м'ясних продуктів в інфографіці від МінагрополітикиДотримання гігієнічних вимог під час виробництва та обігу продуктів тваринного походження: Мінагрополітики впроваджує європейську практикуЗ кінця листопада буде спрощено процедуру ввезення на територію України тваринЗмінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС