Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів
» » В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів

    В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів


    В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів

    Державний нагляд і контроль у сфері безпечності харчових продуктів – один із пріоритетів роботи Держпродспоживслужби. Першим кроком забезпечення простежуваності виробництва, зберігання та реалізації харчових продуктів є державна реєстрація потужностей оператора ринку або видача експлуатаційних дозволів.

    Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.

    Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, а саме оператори ринку, які здійснюють:



    первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції;



    транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною;



    зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною;



    виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження;



    експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі.

    Станом на 1 червня 2023 року в Україні територіальними органами Держпродспоживслужби зареєстровано:



    368071 потужність оператора ринку (14120 з них зареєстровано у 2022 році);



    4663 експлуатаційні дозволи видано на потужності з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (160 з них видано у 2022 році);



    780 експлуатаційних дозволів видано на потужності з обігу неїстівних продуктів тваринного походження (160 з них видано у 2022 році).

    Держпродспоживслужба нагадує всім операторам ринку харчових продуктів тваринного походження, що відповідно до чинного законодавства, зокрема частини 8 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», необхідно здійснювати реєстрацію потужностей. Для цього потрібно звернутися в територіальний орган Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності.

    Крім того, Держпродспоживслужба рекомендує утриматися від споживання риби невідомого походження у постраждалих регіонах

    ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

    agroconf.org





    Схожі новини
  • До уваги субʼєктів господарювання: покроковий шлях для здійснення експорту/імпорту/транзиту продукції до країн Європейського Союзу
  • На початок 2020 року до Державного реєстру потужностей було внесено 290 тис операторів ринку
  • АСУ пояснює: Чи для свиногосподарств є обов’язковим впровадження НАССР?
  • 235 тисяч операторів харчових продуктів внесені до Державного реєстру потужностей
  • Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів


В Україні зареєстровано понад 368 тисяч операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів

Державний нагляд і контроль у сфері безпечності харчових продуктів – один із пріоритетів роботи Держпродспоживслужби. Першим кроком забезпечення простежуваності виробництва, зберігання та реалізації харчових продуктів є державна реєстрація потужностей оператора ринку або видача експлуатаційних дозволів.

Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.

Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, а саме оператори ринку, які здійснюють:



первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції;



транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною;



зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною;



виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження;



експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі.

Станом на 1 червня 2023 року в Україні територіальними органами Держпродспоживслужби зареєстровано:



368071 потужність оператора ринку (14120 з них зареєстровано у 2022 році);



4663 експлуатаційні дозволи видано на потужності з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (160 з них видано у 2022 році);



780 експлуатаційних дозволів видано на потужності з обігу неїстівних продуктів тваринного походження (160 з них видано у 2022 році).

Держпродспоживслужба нагадує всім операторам ринку харчових продуктів тваринного походження, що відповідно до чинного законодавства, зокрема частини 8 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», необхідно здійснювати реєстрацію потужностей. Для цього потрібно звернутися в територіальний орган Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності.

Крім того, Держпродспоживслужба рекомендує утриматися від споживання риби невідомого походження у постраждалих регіонах

ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • До уваги субʼєктів господарювання: покроковий шлях для здійснення експорту/імпорту/транзиту продукції до країн Європейського Союзу
  • На початок 2020 року до Державного реєстру потужностей було внесено 290 тис операторів ринку
  • АСУ пояснює: Чи для свиногосподарств є обов’язковим впровадження НАССР?
  • 235 тисяч операторів харчових продуктів внесені до Державного реєстру потужностей
  • Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.