Аграрний тиждень. Україна
» » США виділяють 225 млн дол. на побудову євроколії "Львів - Мостиська"
» » США виділяють 225 млн дол. на побудову євроколії "Львів - Мостиська"

США виділяють 225 млн дол. на побудову євроколії "Львів - Мостиська"


США виділяють 225 млн дол. на побудову євроколії "Львів - Мостиська"

Сполучені Штати Америки спрямують 225 млн доларів на спорудження євроколії на дільниці "Львів - Мостиська". Про це пише Rail.insider із посиланням на інформацію Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

USAID надасть Укрзалізниці технічну підтримку у побудові двоколійної дільниці, яка дасть змогу прискорити перевезення українських вантажів до ЄС, а тим українцям, які повертаються з евакуації за межами країни — швидше доїхати додому.

«Поєднання залізничного вузла у Львові з європейськими залізничними коридорами допоможе завантажувати аграрну продукцію безпосередньо до вагонів, розрахованих на стандартну європейську колію, що уможливить скорішу доставку цих товарів до портів і ринків країн Європи», — наголошується у дописі.

Як повідомлялося раніше, у листопаді Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та АТ «Укрзалізниця» за участю Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова та посла США в Україні Бріджит Брінк підписали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з ним USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка розташована на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). За попередніми підрахунками проект коштуватиме 1,8 млрд грн.

ІЦ УАК за матеріалами Rail.insider

agroconf.org





Схожі новини
  • На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм
  • Мінінфраструктури та проект USAID домовилися про розбудову експортної інфраструктури України
  • Українські аграрії отримали 28 терміналів Starlink
  • США оголосили про ініціативу стійкості сільського господарства України на суму 100 мільйонів доларів
  • Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) видано грант Всеукраїнській Аграрній Раді

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.