Аграрний тиждень. Україна
» » Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі розблокування кордону
» » Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі розблокування кордону

Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі розблокування кордону


Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі розблокування кордону

Віце-прем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком розблокування кордону.

"Провели першу зустріч із новопризначеним міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком у Варшаві. Обговорювали кілька питань транспортної сфери, але головна тема – розблокування кордону. Ми представили ключові цифри та аналітичні дані вантажних перевезень українськими та польськими перевізниками, які свідчать – проблем, про які говорять протестувальники, насправді немає", - написав Кубраков.

Міністр наголосив, що розраховує на напрацювання спільною позиції з Польщею вже цього тижня.

"Важливо прийти до єдиного розуміння цифр та даних щодо перевезень і частки ринку, що займають наші та польські перевізники. В умовах часткової блокади глибоководних портів, кількість перевезень очевидно зросла. Значну частку займає перевезення пального гуманітарних вантажів, зерна. Таким чином ми забезпечуємо критично важливий імпорт для України та підтримуємо експортну логістику", - зауважив Кубраков.

Він також обговорив із польським колегою створення окремої електронної черги для порожніх фур на “Ягодин – Дорогуськ”. Український урядовець зауважив, що черга запрацювала з 18 грудня, однак чере блокування кордону вплив цього рішення побачити неможливо.

Окремо Кубраков поінформував Климчака, що термін перебування для вантажівок на іноземній реєстрації становить 60 діб замість 20.

ІЦ УАК за матеріалами Мінінфраструктури

agroconf.org





Схожі новини
  • Уряд домовився про розблокування пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ»
  • Чергові перемовини з Польщею щодо розблокування пунктів пропуску не дали результату
  • Продовжено термін дії дозволів України та Польщі для вантажних перевезень до третіх країн
  • Олександр Кубраков: рух пунктом пропуску «Ягодин - Дорогуськ» розблоковано
  • Олександра Кубракова призначено Віце-прем’єр-міністром з відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.