Аграрний тиждень. Україна
» » УЗ планує запровадити послугу з накопичення маршрутів
» » УЗ планує запровадити послугу з накопичення маршрутів

УЗ планує запровадити послугу з накопичення маршрутів






АТ «Укрзалізниця» має намір надавати послугу з накопичення маршрутів на тих станціях, де є така технічна можливість. Про це розповів директор департаменту комерційної роботи товариства Геннадій Майданик під час засідання Експортного офісу при УЗ 17 січня, пише Rail.insider.

«Ми хочемо повністю відійти від маршрутних станцій. Не буде обов’язкового переліку станцій, які можуть виконувати операції з накопичення маршрутних відправок. За рахунок скорочення часу на обробку таких поїздів на шляху прямування та по станціях навантаження і призначення плануємо погодити надання пільгових 48 годин на формування маршруту на станції навантаження або на сусідній станції, де це можна зробити фізично», — уточнив директор департаменту.

Але при цьому вантажовідправник має виконати три умови. Зокрема:



внесення такої операції до договору на експлуатацію чи на подачу та прибирання вагонів;



обов’язкове планування маршруту в АС «Месплан»;



застосування пільгових 48 годин на формування маршруту (це можливо лише за виконання двох перших умов).

«Якщо усі умови виконано, УЗ приймає вантаж до перевезення маршрутом без плати за зберігання вагонів», — наголосив Геннадій Майданик.

Наразі триває погодження запровадження такої послуги з правлінням товариства. Якщо цього місяця воно ухвалить відповідне рішення, послугу можуть надавати вже з лютого.

Водночас представники товариства зауважили: якщо інфраструктура станції не дає змогу сформувати маршрутний поїзд, Укрзалізниця буде вимушена відмовляти у наданні послуги.

https://www.railinsider.com.ua





Схожі новини
  • Завдяки роботі тимчасового коридору покращилася ситуація із накопичення вагонів по станції Рені
  • УЗ пропонує перевезення контейнерів інтермодальними поїздами до Гданська
  • Укрзалізниця ввела планування перевезення зерна та штрафи за відмову від замовлених маршрутів
  • "Укрзалізниця" вводить інтерактивний графік перевезення зернових
  • Укрзалізниця розпочала пілотний проект графікових маршрутних відправок зернових і отримала перші позитивні результати, — Євген Кравцов

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.