Аграрний тиждень. Україна
» » Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат
» » Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат

    Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат


    Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат

    Проблема фальсифікованої продукції стоїть досить гостро для українського ринку. При цьому головні позиції в антирейтингу підробок традиційно займають молоко та молочні продукти.

    За внутрішньою експертною оцінкою фахівців Спілки молочних підприємств України частка тіньового ринку молочної продукції в Україні складає близько 20%, а фальсифікованої продукції майже 10%.

    Поширення фальсифікації призвело до таких негативних наслідків як:



    викривлення конкуренції;



    зменшення інвестиційної привабливості галузі, як серед українських, так і серед іноземних інвесторів;



    шкода міжнародному діловому та політичному іміджу України;



    зростання ризиків здоров’ю та життю споживачів;



    втрата надходжень до бюджетів усіх рівнів.

    План заходів з протидії поширенню фальсифікату, який цього тижня обговорювався Радою директорів СМПУ за участі Голови Держспоживслужби України Сергія Ткачука, спрямований на критичне зменшення частки фальсифікованої молочної продукції.

    У ході його реалізації планується внесення відповідних змін до законодавчих і регуляторних актів, моніторинг ринку молочної продукції для виявлення фальсифікату з наступним втручанням державних органів контролю, а також широке висвітлення цієї теми як у професійному колі виробників молочної продукції, так і серед споживачів.

    Стримати і зменшити масштаби поширення фальсифікату на ринку молочної продукції можна лише за умови комплексного підходу до проблеми та за участі широкого кола учасників процесу. Тому у цій роботі СМПУ сподівається на підтримку народних депутатів України, Держпродспоживслужби, Національної поліції України та Державної податкової адміністрації.

    ІЦ УАК за матеріалами СМПУ

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у прес-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у пре-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • Як в Україні планують боротися з фальсифікатом молочної продукції
  • Частка молочної продукції з Білорусі в загальному імпорті зросла до 20%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат


Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат

Проблема фальсифікованої продукції стоїть досить гостро для українського ринку. При цьому головні позиції в антирейтингу підробок традиційно займають молоко та молочні продукти.

За внутрішньою експертною оцінкою фахівців Спілки молочних підприємств України частка тіньового ринку молочної продукції в Україні складає близько 20%, а фальсифікованої продукції майже 10%.

Поширення фальсифікації призвело до таких негативних наслідків як:



викривлення конкуренції;



зменшення інвестиційної привабливості галузі, як серед українських, так і серед іноземних інвесторів;



шкода міжнародному діловому та політичному іміджу України;



зростання ризиків здоров’ю та життю споживачів;



втрата надходжень до бюджетів усіх рівнів.

План заходів з протидії поширенню фальсифікату, який цього тижня обговорювався Радою директорів СМПУ за участі Голови Держспоживслужби України Сергія Ткачука, спрямований на критичне зменшення частки фальсифікованої молочної продукції.

У ході його реалізації планується внесення відповідних змін до законодавчих і регуляторних актів, моніторинг ринку молочної продукції для виявлення фальсифікату з наступним втручанням державних органів контролю, а також широке висвітлення цієї теми як у професійному колі виробників молочної продукції, так і серед споживачів.

Стримати і зменшити масштаби поширення фальсифікату на ринку молочної продукції можна лише за умови комплексного підходу до проблеми та за участі широкого кола учасників процесу. Тому у цій роботі СМПУ сподівається на підтримку народних депутатів України, Держпродспоживслужби, Національної поліції України та Державної податкової адміністрації.

ІЦ УАК за матеріалами СМПУ

agroconf.org





Схожі новини
  • Стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у прес-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у пре-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • Як в Україні планують боротися з фальсифікатом молочної продукції
  • Частка молочної продукції з Білорусі в загальному імпорті зросла до 20%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.