Аграрний тиждень. Україна
» » «Збереження здоров’я тварин в Україні»: результати лабораторних досліджень
» » «Збереження здоров’я тварин в Україні»: результати лабораторних досліджень

    «Збереження здоров’я тварин в Україні»: результати лабораторних досліджень


    У рамках спільного проєкту Асоціації «Свинарі України» (АСУ) та Міністерства сільського господарства США (USDA) «Збереження здоров'я тварин в Україні» вперше проводився мікробіологічний моніторинг збудників бактеріальних захворювань свиней із визначенням чутливості до антибіотиків методом мінімальної інгібуючої концентрації (МІК) з урахуванням клінічної картини. Підприємство-учасник Асоціації «Свинарі України» АВ ТОВ «Агроцентр К» вже отримало результати досліджень, реалізованих у рамках другого етапу проєкту. Деталі у коментарі:

    «Підтримку з боку АСУ отримуємо вже другий рік. Запропонована допомога дійсно є доцільною і корисною для свиногосподарств. Зокрема, після участі у програмі у 2023-му році, змогли виявити проблемні місця, зробити певні висновки і запровадили зміни як з ветеринарної точки зору, так і в утриманні тварин. Тому цьогоріч теж із задоволенням долучилися до проєкту й навіть вже отримали перші результати аналізів. Вивчатимемо їх, щоб з’ясувати, над чим варто попрацювати і що удосконалити.

    Мені, як власнику підприємства, дуже подобається підхід: є чітка програма досліджень відповідно до технологічно-вікових груп; результати зрозумілі, тож одразу ясно, на якому етапі з’являється проблема… Так її простіше попередити», — коментує Михайло Карпенко, співзасновник і директор АВ ТОВ «Агроцентр К».

    Нагадаємо, що лабораторний супровід надається для 50 підприємств, які забезпечують близько 20% маточного поголів'я та 17% промислової пропозиції свинини.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Проєкт USDA ТА АСУ: мікробіологічний моніторинг збудників бактеріальних захворювань свиней
  • Проєкт «Збереження здоров'я тварин»: розширення програми аудитів біобезпеки
  • Другий етап проєкту USDA та АСУ: безкоштовні дослідження для свиногосподарств
  • АСУ надає технічну експертну підтримку
  • USDA з АСУ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІДТРИМУВАТИ ВИРОБНИКІВ СВИНИНИ В УМОВАХ ВІЙНИ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«Збереження здоров’я тварин в Україні»: результати лабораторних досліджень


У рамках спільного проєкту Асоціації «Свинарі України» (АСУ) та Міністерства сільського господарства США (USDA) «Збереження здоров'я тварин в Україні» вперше проводився мікробіологічний моніторинг збудників бактеріальних захворювань свиней із визначенням чутливості до антибіотиків методом мінімальної інгібуючої концентрації (МІК) з урахуванням клінічної картини. Підприємство-учасник Асоціації «Свинарі України» АВ ТОВ «Агроцентр К» вже отримало результати досліджень, реалізованих у рамках другого етапу проєкту. Деталі у коментарі:

«Підтримку з боку АСУ отримуємо вже другий рік. Запропонована допомога дійсно є доцільною і корисною для свиногосподарств. Зокрема, після участі у програмі у 2023-му році, змогли виявити проблемні місця, зробити певні висновки і запровадили зміни як з ветеринарної точки зору, так і в утриманні тварин. Тому цьогоріч теж із задоволенням долучилися до проєкту й навіть вже отримали перші результати аналізів. Вивчатимемо їх, щоб з’ясувати, над чим варто попрацювати і що удосконалити.

Мені, як власнику підприємства, дуже подобається підхід: є чітка програма досліджень відповідно до технологічно-вікових груп; результати зрозумілі, тож одразу ясно, на якому етапі з’являється проблема… Так її простіше попередити», — коментує Михайло Карпенко, співзасновник і директор АВ ТОВ «Агроцентр К».

Нагадаємо, що лабораторний супровід надається для 50 підприємств, які забезпечують близько 20% маточного поголів'я та 17% промислової пропозиції свинини.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Проєкт USDA ТА АСУ: мікробіологічний моніторинг збудників бактеріальних захворювань свиней
  • Проєкт «Збереження здоров'я тварин»: розширення програми аудитів біобезпеки
  • Другий етап проєкту USDA та АСУ: безкоштовні дослідження для свиногосподарств
  • АСУ надає технічну експертну підтримку
  • USDA з АСУ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІДТРИМУВАТИ ВИРОБНИКІВ СВИНИНИ В УМОВАХ ВІЙНИ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.