Держпродспоживслужба та МЗС продовжують спільну роботу над підтримкою українського експорту та створенням нових можливостей для вітчизняного виробника, що надзвичайно важливо для економіки України воєнного часу.
Завдяки спільній роботі двох відомств і Посольства України в Канаді українські виробники яєчних продуктів відтепер зможуть експортувати продукцію до Канади. Відповідний ветеринарний сертифікат погоджений компетентними органами обох країн.
«Системна робота Міністерства закордонних справ України спільно із Держпродспоживслужбою дозволяють і надалі відкривати нові можливості для української продукції у світі. Ми розуміємо, наскільки важливо підтримувати українських експортерів, особливо в часи війни. Саме тому ми ведемо постійні переговори з іноземними партнерами з цього приводу та крок за кроком ми відкриваємо для українських компаній нові ринки», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
«Новий ринок – економічна стабільність для національного виробника, збереження робочих місць, особливо в часи війни, та посилення конкурентоспроможності України на світовій торговельній арені. Разом з українськими дипломатами продовжуємо роботу в цьому напрямі», — відзначив Сергій Ткачук, Голова Держпродспоживслужби.
Ознайомитися з формою сертифіката можна на офіційному веб-порталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво», у рубриці «Сертифікати на експорт з України».
Вітчизняні виробники можуть ознайомитися з поясненнями до вимог законодавства Канади на офіційному веб-порталі Держпродспоживслужби у розділі «Вимоги країн світу».
Звертаємо увагу, що експорт яєчних продуктів до Канади можливий лише у разі співпраці з ліцензованими імпортерами у Канаді.
ІЦ УАК за матеріалами ДПСС
agroconf.org