Аграрний тиждень. Україна
» » Формування врожаю кукурудзи в Україні ускладнюється дуже високими температурами повітря – вчені
» » Формування врожаю кукурудзи в Україні ускладнюється дуже високими температурами повітря – вчені

Формування врожаю кукурудзи в Україні ускладнюється дуже високими температурами повітря – вчені






Агрометеорологічні умови, які склалися протягом поточного місяця в Україні, були не зовсім сприятливими для формування врожаю пізніх культур через дуже високі температури повітря та нерівномірне вологозабезпечення грунту. Це у своєму тижневому звіті відзначили фахівці Національної академії аграрних наук України, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Так, біологічний моніторинг розвитку кукурудзи, проведений науковцями ДУ «Інститут зернових культур НААН», свідчить, що агрометеорологічні умови для розвитку та формування врожаю кукурудзи ускладнювалися внаслідок дуже високих температур повітря, які збіглися з формуванням качанів та наливом зерна. Особливо несприятливою була значна кількість днів із температурою повітря вдень вище 35°С, за якої відбувається припинення процесу фотосинтезу і призупиняється налив зерна. Створювалися умови для погіршення якості зерна кукурудзи та зменшення врожаю.

«Біологічний моніторинг розвитку кукурудзи свідчить, що в рослин скоростиглих гібридів кукурудзи за раннього та частково оптимального строків сівби спостерігаються фази «кінець молочної стиглості – воскова стиглість зерна», за пізнього строку сівби – «молочна стиглість», – додали вчені.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • У другій декаді липня в Україні посилилася та поширилася повітряно-ґрунтова посуха
  • Агрометеорологічні умови третьої декади червня були сприятливими для всіх культур
  • Погодні умови кінця липня були задовільними для формування врожаю пізніх культур в Україні
  • Спекотна погода прискорила дозрівання ранніх зернових в Україні
  • Агрометеорологічні умови в Україні для росту озимих у 1 декаді листопада були сприятливими

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.