Аграрний тиждень. Україна
» » Аналітики Safras&Mercado зменшили прогноз врожаю бразильської пшениці
» » Аналітики Safras&Mercado зменшили прогноз врожаю бразильської пшениці

Аналітики Safras&Mercado зменшили прогноз врожаю бразильської пшениці






Аналітики Safras&Mercado скоротили прогноз врожаю пшениці в Бразилії у 2024 р. з раніше очікуваних 8,86 млн тонн до 8,13 млн тонн, що на 4,3% нижче зібраних торік 8,5 млн тонн.

Понижувальне коригування обумовлено очікуваним зниженням врожайності пшениці в штаті Парана на 10,4% за рік – до 2,38 т/га, аграрії штату очікують зібрати з 1,15 млн га 2,69 млн тонн зернової проти очікуваних раніше 3,6 млн тонн і зібраних у 2023 р. 3,65 млн тонн.

Таким чином, основним виробником пшениці в Бразилії у 2024 р. має стати штат Ріу-Гранді-ду-Сул –4 млн тонн з 1,28 млн га при врожайності 3,13 т/га (+43,8% за рік).

Наразі в Бразилії під пшеницею обмолочено менше 10% запланованих площ. Несприятливі погодні умови призведуть до неврожаю в Бразилії третій рік поспіль, оскільки посіви зіткнулися з сильною посухою (понад 40 днів без опадів за винятком штату Парана).

До того ж, аналітики відмічають, що у разі скорочення виробництва в п.р., імпорт пшениці повинен сягнути не менше 6,5 млн тонн проти 5,68 млн тонн у 2023 р.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Conab знизив прогноз урожаю сої та кукурудзи у Бразилії
  • Експерти підвищили прогноз урожаю кукурудзи в Бразилії
  • Останні новини про врожай пшениці у світі
  • Експерти скорочують прогноз виробництва кукурудзи в Бразилії через тривалу посуху
  • Аналітики IGC значно підвищили прогноз врожаю та запасів пшениці в світі в 2022/23 МР

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.