Учасники проєкту «Збереження здоров’я тварин в Україні», який реалізує АСУ та Міністерство сільського господарства США (USDA), мають змогу вести лабораторний моніторинговий контроль якості кормів, які згодовують свиням.
Мікотоксини — це токсичні хімічні продукти, які виробляються грибами. Потрапляючи в організм вони чинять негативний ефект, спричиняючи погіршення здоров’я та зниження виробничих показників. Тому в забезпеченні здоров’я свиней вагоме значення набуває дослідження якості та безпечності кормів. На це спрямований один із напрямів проєкту «Збереження здоров’я тварин в Україні», що передбачає проведення лабораторних дослідження готових кормів і кормової сировини на вміст мікотоксинів (афлатоксин, дезоксиниваленол, зеараленон, фумонізин, охратоксин, Т-2), загальної кількості грибів і їх токсичності.
Такий моніторинг дозволить свиногосподарствам: