Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: «За два роки Міністерством буде розроблено продовольчий баланс виробництва та споживання сільгоспродукції»
» » Микола Присяжнюк: «За два роки Міністерством буде розроблено продовольчий баланс виробництва та споживання сільгоспродукції»

Микола Присяжнюк: «За два роки Міністерством буде розроблено продовольчий баланс виробництва та споживання сільгоспродукції»


На сьогодні важливим питанням для держави залишається стабілізація цінової ситуації на ринку сільськогосподарської продукції та забезпечення аграріїв достойними доходами. Тому за два роки планується розробити продовольчий баланс споживання та випуску сільгосппродукції та гармонізувати її виробництво зі стандартами Європейського Союзу. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.



«Сезонне коливання цін на сільськогосподарську продукцію це спонукає Уряд та Мінагрополітики разом з Міністерством економіки проводити роботу щодо відпрацювання балансів прогнозу споживання, виробництва та експортного потенціалу. За два роки спільними зусиллями ми зможемо дійти до цивілізованих прогнозних балансів та визначити цінову ситуацію і, відповідно, доходи сільгоспвиробника», - повідомив Міністр.

Окрім того, для розробки балансу виробництва та споживання необхідна термінова стандартизація виробництва сільськогосподарської продукції та гармонізація його стандартів відповідно до вимог Європейського Союзу.

«Ми бачимо, що українська сільськогосподарська продукція, особливо зернова група, користується великим попитом на світовому ринку, тому для посилення позицій нашої держави ми повинні бути стабільними постачальниками і, в першу чергу, прогнозованими. Тому розробка продовольчого балансу є нашим пріоритетним завданням», - наголосив Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • Україна та Росія планують створити міжвідомчий орган для просування свого зерна на світовий ринок
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»
  • Микола Присяжнюк: «Українське вівчарство має значний потенціал експорту баранини на міжнародний ринок»
  • Микола Присяжнюк: «Мінагрополітики разом з ОРСП розробить програму врегулювання цін на сільськогосподарську продукцію»
  • Україна не дотуватиме сільгосппродукцію, орієнтовану на експорт, - Присяжнюк

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.