Аграрний тиждень. Україна
» » Сьогодні бути свинарем — це працювати в збиток
» » Сьогодні бути свинарем — це працювати в збиток

    Сьогодні бути свинарем — це працювати в збиток


    Про непросту економічну ситуацію для промислового свинарства України повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

    Цьогоріч і виробники свинини, і представники м’ясопереробки, і споживачі відзначають, що ціни на свинину нижчі ніж роком раніше.

    «Так, за підсумками трьох кварталів поточного року ціна закупівлі свиней забійних кондицій майже на чверть нижча ніж роком раніше — 58,4 грн/кг проти 76,8 грн/кг, відповідно. Утім нижчі закупівельні ціни — лише частина «економічних кліщів», в яких цього року опинилися промислові свиногосподарства, адже паралельно фіксуємо збільшення собівартості виробництва свинини», — коментують аналітики Асоціації «Свинарі України».[/b]«Якщо у першій половині року середня собівартість кілограма свинини живою масою коливалася в межах 41-45 грн/кг, то за попередніми оцінками у третьому кварталі діапазон підвищився до 48,5-52,7 грн/кг. Тож якщо у січні-червні більшість підприємств покривала понесені на виробництво витрати, то у другій половині року навіть найефективніші змушені працювати «у мінус», — пояснюють в АСУ.[/b]

    Позитивних очікувань на кінець року оператори не мають, адже навіть за поступового відновлення цін свинину, ціни на корми продовжують зростати:

    «Середні ціни основних кормових інгредієнтів у третьому кварталі були на 30%-50% вищі ніж у січні-березні, а у кінці року зазвичай продовжують дорожчати, що підтверджує і цьогорічна динаміка цін на ринку зернових, олійних та продуктів їх переробки. Окрім підвищення витрат на корми (у середньому +20-30% до першої половини року), ростуть і інші матеріальні витрати, а щоб утримати персонал, підприємства підвищують оплату праці. Подібні економічні випробування традиційно запускають «відсів» операторів галузі, що в перспективі негативно впливає на обсяги виробництва свинини в країні», — констатують в галузевому об’єднанні.[/b] Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Ціни на свинину в роздрібі: підсумки серпня
  • Ринок живця, 49-й тиждень: ціни стабілізуються
  • Ринок живця, 38-й тиждень: котирування «завмерли»
  • ​Ринок живця: ціни продовжили низхідний рух
  • Свинарі реалізували на забій 3,6 млн свиней

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Сьогодні бути свинарем — це працювати в збиток


Про непросту економічну ситуацію для промислового свинарства України повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

Цьогоріч і виробники свинини, і представники м’ясопереробки, і споживачі відзначають, що ціни на свинину нижчі ніж роком раніше.

«Так, за підсумками трьох кварталів поточного року ціна закупівлі свиней забійних кондицій майже на чверть нижча ніж роком раніше — 58,4 грн/кг проти 76,8 грн/кг, відповідно. Утім нижчі закупівельні ціни — лише частина «економічних кліщів», в яких цього року опинилися промислові свиногосподарства, адже паралельно фіксуємо збільшення собівартості виробництва свинини», — коментують аналітики Асоціації «Свинарі України».[/b]«Якщо у першій половині року середня собівартість кілограма свинини живою масою коливалася в межах 41-45 грн/кг, то за попередніми оцінками у третьому кварталі діапазон підвищився до 48,5-52,7 грн/кг. Тож якщо у січні-червні більшість підприємств покривала понесені на виробництво витрати, то у другій половині року навіть найефективніші змушені працювати «у мінус», — пояснюють в АСУ.[/b]

Позитивних очікувань на кінець року оператори не мають, адже навіть за поступового відновлення цін свинину, ціни на корми продовжують зростати:

«Середні ціни основних кормових інгредієнтів у третьому кварталі були на 30%-50% вищі ніж у січні-березні, а у кінці року зазвичай продовжують дорожчати, що підтверджує і цьогорічна динаміка цін на ринку зернових, олійних та продуктів їх переробки. Окрім підвищення витрат на корми (у середньому +20-30% до першої половини року), ростуть і інші матеріальні витрати, а щоб утримати персонал, підприємства підвищують оплату праці. Подібні економічні випробування традиційно запускають «відсів» операторів галузі, що в перспективі негативно впливає на обсяги виробництва свинини в країні», — констатують в галузевому об’єднанні.[/b] Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Ціни на свинину в роздрібі: підсумки серпня
  • Ринок живця, 49-й тиждень: ціни стабілізуються
  • Ринок живця, 38-й тиждень: котирування «завмерли»
  • ​Ринок живця: ціни продовжили низхідний рух
  • Свинарі реалізували на забій 3,6 млн свиней

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.