Аграрний тиждень. Україна
» » Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока
» » Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока

    Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока


    Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока

    Науково-методичною радою Держпродспоживслужби було схвалено методичні рекомендації «Виявлення залишків протимікробних препаратів та інших інгібіторів у сирому молоці. Використання скринінгових та підтверджуючих методів у межах програми контролю сирого молока».

    Методичні рекомендації розроблені Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок за підтримки швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України” (QFTP) з метою розуміння вибору методу при проведенні лабораторних досліджень (випробувань) на визначення залишків протимікробних речовин/антибіотиків.

    У методичних рекомендаціях описуються:



    принципи скринінгових і підтверджуючих методів щодо визначення залишків протимікробних речовин/антибіотиків, а також інших інгібіторів;



    переваги та недоліки цих методів;



    вимоги до аналітичних методів;



    інтерпретація результатів лабораторних досліджень (випробувань).

    Методичні рекомендації будуть корисними для фахівців лабораторій, уповноважених Держпродспоживслужбою на проведення досліджень зразків сирого молока в межах програми контролю сирого молока, операторів ринку молока та молочних продуктів, фахівців Держпродспоживслужби, що здійснюють контроль виробництва молока та його введення в обіг, слухачів факультетів післядипломного навчання, науковців, викладачів і здобувачів вищої освіти зі спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

    «Науково-методична рада Держпродспоживслужби здійснює наукове, науково-методичне та науково-практичне й експертне супроводження широкого кола питань, що віднесені до компетенції Держпродспоживслужби. Рада об’єднує 160 науковців і фахівців різних спеціальностей, завдяки чому у нас є можливість мати науково значущу інформацію про стан і перебіг різних біологічних процесів, у тому числі у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема і про проблематику виробництва, зберігання, транспортування та реалізації сирого молока. Важливий напрям – методичне супроводження роботи різних установ, у тому числі лабораторій, які здійснюють дослідження сирого молока. Керівництво Держпродспоживслужби приділяє велику увагу питанням організації співробітництва з науковими установами та міжнародними експертами. Таким чином ми збудуємо якісну систему виробництва та реалізації безпечності харчових продуктів», - наголосив Сергій Захарін, заступник голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

    Із текстом методичних рекомендацій можна ознайомитися за посиланням.

    ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Аби досягти високих показників безпечності виробництва молока, треба застосовувати європейську практику контролю, - Тарас Висоцький
  • 5 років реалізації Програми контролю сирого молока: від пілотного проекту до розгортання на національному рівні
  • ​Застосування антибіотиків у тваринництві: дослідний етап дослідження завершився
  • Пілотний проєкт із запровадження програми контролю сирого молока буде масштабовано на всю країну
  • Чи є антибіотики у вітчизняній продукції тваринництва?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока


Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока

Науково-методичною радою Держпродспоживслужби було схвалено методичні рекомендації «Виявлення залишків протимікробних препаратів та інших інгібіторів у сирому молоці. Використання скринінгових та підтверджуючих методів у межах програми контролю сирого молока».

Методичні рекомендації розроблені Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок за підтримки швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України” (QFTP) з метою розуміння вибору методу при проведенні лабораторних досліджень (випробувань) на визначення залишків протимікробних речовин/антибіотиків.

У методичних рекомендаціях описуються:



принципи скринінгових і підтверджуючих методів щодо визначення залишків протимікробних речовин/антибіотиків, а також інших інгібіторів;



переваги та недоліки цих методів;



вимоги до аналітичних методів;



інтерпретація результатів лабораторних досліджень (випробувань).

Методичні рекомендації будуть корисними для фахівців лабораторій, уповноважених Держпродспоживслужбою на проведення досліджень зразків сирого молока в межах програми контролю сирого молока, операторів ринку молока та молочних продуктів, фахівців Держпродспоживслужби, що здійснюють контроль виробництва молока та його введення в обіг, слухачів факультетів післядипломного навчання, науковців, викладачів і здобувачів вищої освіти зі спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

«Науково-методична рада Держпродспоживслужби здійснює наукове, науково-методичне та науково-практичне й експертне супроводження широкого кола питань, що віднесені до компетенції Держпродспоживслужби. Рада об’єднує 160 науковців і фахівців різних спеціальностей, завдяки чому у нас є можливість мати науково значущу інформацію про стан і перебіг різних біологічних процесів, у тому числі у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема і про проблематику виробництва, зберігання, транспортування та реалізації сирого молока. Важливий напрям – методичне супроводження роботи різних установ, у тому числі лабораторій, які здійснюють дослідження сирого молока. Керівництво Держпродспоживслужби приділяє велику увагу питанням організації співробітництва з науковими установами та міжнародними експертами. Таким чином ми збудуємо якісну систему виробництва та реалізації безпечності харчових продуктів», - наголосив Сергій Захарін, заступник голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Із текстом методичних рекомендацій можна ознайомитися за посиланням.

ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • Аби досягти високих показників безпечності виробництва молока, треба застосовувати європейську практику контролю, - Тарас Висоцький
  • 5 років реалізації Програми контролю сирого молока: від пілотного проекту до розгортання на національному рівні
  • ​Застосування антибіотиків у тваринництві: дослідний етап дослідження завершився
  • Пілотний проєкт із запровадження програми контролю сирого молока буде масштабовано на всю країну
  • Чи є антибіотики у вітчизняній продукції тваринництва?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.