Аграрний тиждень. Україна
» » Забезпечення стійкості продовольчої системи України: отримано звіти досліджень експертів IFC
» » Забезпечення стійкості продовольчої системи України: отримано звіти досліджень експертів IFC

Забезпечення стійкості продовольчої системи України: отримано звіти досліджень експертів IFC


Забезпечення стійкості продовольчої системи України: отримано звіти досліджень експертів IFC

18 грудня експерти Глобальної платформи Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з питань безпечності харчових продуктів і запобігання харчових відходів в ході вебінару презентували звіти досліджень, проведених в 2024 році в рамках Меморандуму про співпрацю між IFC та Держпродспоживслужбою.

До заходу долучився Володимир Кустуров, заступник Голови Держпродспоживслужби, який подякував експертам і наголосив на важливості такої роботи для забезпечення стійкості продовольчої системи України в непростих умовах сьогодення.

Отримані експертні висновки та рекомендації сприятимуть удосконаленню заходів державного контролю за безпечністю харчових продуктів, а також запобіганню втратам та відходам харчових продуктів для забезпечення стабільності у галузі харчової безпеки та стійкості сільськогосподарського виробництва й збереженням ефективності ланцюгів «виробництво – перероблення – зберігання – постачання населенню харчових продуктів.

Звіти «Оцінка політик щодо втрат та відходів харчових продуктів в Україні» та «Оцінка системи безпечності харчових продуктів в Україні» оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Безпечність харчових продуктів», рубрика «Пам’ятки, рекомендації».

ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні затвердять Стратегію продовольчої безпеки до 2030 року
  • Держпродспоживслужба спільно з групою Світового Банку провели вебінар щодо реформування систем безпечності харчових продуктів
  • Система державного контролю все ще не ідеальна, але саме завдяки їй ми спонукаємо операторів ринку чітко дотримуватися законодавства - Володимир Лапа
  • У Вінниці Держпродспоживслужба та бізнес обговорили безпечність харчових продуктів
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.