Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Виробництво свинини без антибіотиків: вимоги часу та виклик для галузі
АТУ»Новини»Виробництво свинини без антибіотиків: вимоги часу та виклик для галузі

    Виробництво свинини без антибіотиків: вимоги часу та виклик для галузі




    Як Україні протистояти загрозі антибіотикорезистентності та гармонізувати підходи до використання антимікробних засобів із вимогами ЄС? Відповіді на ці питання представить Віталій Башинський, експерт з питань ветеринарної медицини та безпечності харчової продукції ФАО ООН, під час робочої панелі «Як “безболісно” перейти на виробництво свинини без антибіотиків?» у ході Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство», що відбудеться 11 вересня.

    Антибіотикорезистентність визнана однією з найсерйозніших загроз сучасності. Вона напряму пов’язана з використанням антимікробних засобів у тваринництві, зокрема у вирощуванні короткоциклових видів тварин — птиці та свиней. Саме тому у центрі уваги Конгресу «Прибуткове свинарство» опиниться питання безпечного та поетапного скорочення застосування антибіотиків у галузі.

    Віталій Башинський у своїй доповіді зосередить увагу на кількох ключових аспектах:



    усвідомлення Україною масштабів загрози антибіотикорезистентності;



    необхідність контролю використання антимікробних засобів у тваринництві як передумови зниження ризиків поширення резистентності у людей і тварин;



    ризики для галузі свинарства;



    вимоги Європейського Союзу щодо контролю використання антимікробних препаратів і важливість їхнього дотримання українськими виробниками.

    Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» щороку стає платформою для обговорення найгостріших проблем галузі та пошуку практичних рішень. Цьогоріч до дискусій долучаться українські та міжнародні експерти, аби виробити ефективні стратегії переходу до виробництва без антибіотиків та забезпечення безпечності харчових продуктів.

    Деталі участі:



    +38 067 470 5563



    +38 04744 46756



    o.molchanova@dykun.com.ua (Оксана Молчанова)

    Більше інформації — на ресурсах Асоціації «Свинарі України».

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Форум з антибіотикорезистентності відбудеться у ході конгресу «Прибуткове свинарство»
  • Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності
  • Менше антибіотиків — більше ефективності: сучасні рішення для ферм
  • Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» 2024
  • 22 листопада 2019 року пройде прес-конференція «СТОП Антибіотикорезистентності»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виробництво свинини без антибіотиків: вимоги часу та виклик для галузі

08 вересень, Розділ Новини, переглядів 1



Як Україні протистояти загрозі антибіотикорезистентності та гармонізувати підходи до використання антимікробних засобів із вимогами ЄС? Відповіді на ці питання представить Віталій Башинський, експерт з питань ветеринарної медицини та безпечності харчової продукції ФАО ООН, під час робочої панелі «Як “безболісно” перейти на виробництво свинини без антибіотиків?» у ході Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство», що відбудеться 11 вересня.

Антибіотикорезистентність визнана однією з найсерйозніших загроз сучасності. Вона напряму пов’язана з використанням антимікробних засобів у тваринництві, зокрема у вирощуванні короткоциклових видів тварин — птиці та свиней. Саме тому у центрі уваги Конгресу «Прибуткове свинарство» опиниться питання безпечного та поетапного скорочення застосування антибіотиків у галузі.

Віталій Башинський у своїй доповіді зосередить увагу на кількох ключових аспектах:



усвідомлення Україною масштабів загрози антибіотикорезистентності;



необхідність контролю використання антимікробних засобів у тваринництві як передумови зниження ризиків поширення резистентності у людей і тварин;



ризики для галузі свинарства;



вимоги Європейського Союзу щодо контролю використання антимікробних препаратів і важливість їхнього дотримання українськими виробниками.

Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» щороку стає платформою для обговорення найгостріших проблем галузі та пошуку практичних рішень. Цьогоріч до дискусій долучаться українські та міжнародні експерти, аби виробити ефективні стратегії переходу до виробництва без антибіотиків та забезпечення безпечності харчових продуктів.

Деталі участі:



+38 067 470 5563



+38 04744 46756



o.molchanova@dykun.com.ua (Оксана Молчанова)

Більше інформації — на ресурсах Асоціації «Свинарі України».

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Форум з антибіотикорезистентності відбудеться у ході конгресу «Прибуткове свинарство»
  • Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності
  • Менше антибіотиків — більше ефективності: сучасні рішення для ферм
  • Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» 2024
  • 22 листопада 2019 року пройде прес-конференція «СТОП Антибіотикорезистентності»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.