Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності
» » Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності

    Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності



    22 листопада 2019 року з нагоди Всесвітнього тижня поінформованості про антибіотики в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція «СТОП Антибіотикорезистентності».

    У заході взяли участь директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дерджпродспоживслужби, Головний ветеринарний лікар України Борис Кобаль, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, консультант Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Артем Скрипник. Модератором заходу виступив національний координатор проекту ФАО Віталій Башинський.

    У ході прес-конференції учасники обговорили питання впливу антибіотикорезистентності на продовольчу безпеку та безпеку людини,  впровадження методик та використання підходу «Єдине здоров’я», формування політики у сфері ветеринарної медицини, а саме використання антимікробних засобів і боротьби з утворенням антибіотикорезистентних штамів та сучасні законодавчі ініціативи у сфері контролю за антибіотикорезистентністю, можливості запровадження нагляду за використанням антимікробних засобів у тваринництві та рослинництві.

    У ході виступу Борис Кобаль зазначив, що на сьогодні 40% усіх ветеринарних зареєстрованих в Україні препаратів - антибіотики. Тому є потреба в аналізі доцільності їх використання. При цьому він зауважив, що законодавство європейських країн спрямоване на обмеження, а то й взагалі заборони використання певних антибіотиків.  На переконання Бориса Кобаля, в Україні теж є потреба у напрацюванні таких законодавчих рамок.

    Загалом, зазначив він, у питанні боротьби з антибіотикорезистентністю Україна рухається правильним шляхом, а реалізація визначених Урядом завдань допоможе досягти позитивних результатів.

    У свою чергу національний координатор проекту ФАО Віталій Башинський, підсумовуючи сказане, додав, що основними інструментами боротьби із використанням антимікробних засобів є біобезпека, особиста гігієна як людей так і тварин, вакцинація тварин та населення, здійснення активного державного нагляду в країні та галузеві стандарти серед промислових виробників продукції тваринництва. Використання та впровадження цих дієвих механізмів та активна робота зі споживачами продукції дозволить відмовитися від використання антибіотиків, перекований він.





    Схожі новини
  • 22 листопада 2019 року пройде прес-конференція «СТОП Антибіотикорезистентності»
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у прес-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • ФАО та АСУ проведуть спільну прес-конференцію 16 травня
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Держпродспоживслужба поглиблює співпрацю з ВООЗ та ФАО

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності



22 листопада 2019 року з нагоди Всесвітнього тижня поінформованості про антибіотики в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція «СТОП Антибіотикорезистентності».

У заході взяли участь директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дерджпродспоживслужби, Головний ветеринарний лікар України Борис Кобаль, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, консультант Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Артем Скрипник. Модератором заходу виступив національний координатор проекту ФАО Віталій Башинський.

У ході прес-конференції учасники обговорили питання впливу антибіотикорезистентності на продовольчу безпеку та безпеку людини,  впровадження методик та використання підходу «Єдине здоров’я», формування політики у сфері ветеринарної медицини, а саме використання антимікробних засобів і боротьби з утворенням антибіотикорезистентних штамів та сучасні законодавчі ініціативи у сфері контролю за антибіотикорезистентністю, можливості запровадження нагляду за використанням антимікробних засобів у тваринництві та рослинництві.

У ході виступу Борис Кобаль зазначив, що на сьогодні 40% усіх ветеринарних зареєстрованих в Україні препаратів - антибіотики. Тому є потреба в аналізі доцільності їх використання. При цьому він зауважив, що законодавство європейських країн спрямоване на обмеження, а то й взагалі заборони використання певних антибіотиків.  На переконання Бориса Кобаля, в Україні теж є потреба у напрацюванні таких законодавчих рамок.

Загалом, зазначив він, у питанні боротьби з антибіотикорезистентністю Україна рухається правильним шляхом, а реалізація визначених Урядом завдань допоможе досягти позитивних результатів.

У свою чергу національний координатор проекту ФАО Віталій Башинський, підсумовуючи сказане, додав, що основними інструментами боротьби із використанням антимікробних засобів є біобезпека, особиста гігієна як людей так і тварин, вакцинація тварин та населення, здійснення активного державного нагляду в країні та галузеві стандарти серед промислових виробників продукції тваринництва. Використання та впровадження цих дієвих механізмів та активна робота зі споживачами продукції дозволить відмовитися від використання антибіотиків, перекований він.





Схожі новини
  • 22 листопада 2019 року пройде прес-конференція «СТОП Антибіотикорезистентності»
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у прес-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • ФАО та АСУ проведуть спільну прес-конференцію 16 травня
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Держпродспоживслужба поглиблює співпрацю з ВООЗ та ФАО

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.