Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Держпродспоживслужба розширює спектр лабораторних досліджень в Одеській області
АТУ»Новини»Держпродспоживслужба розширює спектр лабораторних досліджень в Одеській області

    Держпродспоживслужба розширює спектр лабораторних досліджень в Одеській області


    Держпродспоживслужба розширює спектр лабораторних досліджень в Одеській області

    Ізмаїльська міжрайонна лабораторія Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби отримала уповноваження на проведення нових видів досліджень. Це важливий крок у зміцненні лабораторної мережі, яка щодня працює задля безпечності харчових продуктів та захисту здоров’я споживачів.

    За словами першого заступника Голови Держпродспоживслужби Олега Осіяна: «Цей крок — частина стратегії розвитку лабораторної мережі, яку ми разом із Головою Держпродспоживслужби Сергієм Ткачуком визначили як пріоритетну. Він підвищує ефективність контролю та гарантує безпечність продуктів на столах українців, а також корми для тварин. Навіть попри часті масові вибухи в Ізмаїльському районі через атаки безпілотниками, фахівці лабораторії продовжують роботу, забезпечуючи контроль безпечності харчових продуктів та дотриманням епізоотичного благополуччя в регіоні».

    Відтепер лабораторія може визначати залишкову кількість пестицидів (хлорорганічні, фосфорорганічні, піретроїди, карбамати, триазоли) та інших фунгіцидів, гербіцидів, акарицидів і інсектицидів у:



    продуктах харчування та сільськогосподарській продукції;





    фермерській продукції;





    продукції рибальства;





    зернових і зернобобових культурах;





    рослинній олії та напоях.



    Держпродспоживслужба висловлює вдячність Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (ФАО) за надану міжнародну технічну допомогу, у тому числі забезпечення сучасним обладнанням для проведення широкого спектра досліджень пестицидів.

    Розширення можливостей лабораторії дозволяє оперативніше контролювати якість продукції, своєчасно виявляти ризики та посилювати захист споживачів.

    Нагадуємо, що лабораторія також проводить:



    відбір зразків та органолептичний контроль м’яса і продуктів забою тварин, птиці та кролів;





    перевірку якості ковбасних виробів (зовнішній вигляд, консистенція, запах, смак, маркування);





    органолептичну оцінку зернових культур (пшениця, ячмінь, жито, овес).



    Держпродспоживслужба продовжує модернізацію та розвиток лабораторної мережі, забезпечуючи українським виробникам та громадянам доступ до сучасних і надійних досліджень.

    [b]Читайте також:[/b] Держпродспоживслужба Миколаївщини, не дивлячись на безпекові загрози, ефективно протидіє біологічним викликам

    2367 тонн непридатного насіння та 5,9 млн неякісних саджанців знищено під контролем Держпродспоживслужби

    [b]ІЦ УАК[/b] за матеріалами ДПСС

    agroconf.org





    Схожі новини
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • На Запоріжжі Держпродспоживслужба не допустила в обіг у навчально-виховному закладі протерміновані харчові продукти
  • Лабораторія Держпродспоживслужби на Львівщині почала робити ПЛР-тести на коронавірус
  • Ветсанконтроль на столичних ярмарках здійснюють за допомогою мобільної лабораторії
  • Держпродспоживслужба проведе повний аудит ветлікарень

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба розширює спектр лабораторних досліджень в Одеській області

19 вересень, Розділ Новини, переглядів 1

Держпродспоживслужба розширює спектр лабораторних досліджень в Одеській області

Ізмаїльська міжрайонна лабораторія Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби отримала уповноваження на проведення нових видів досліджень. Це важливий крок у зміцненні лабораторної мережі, яка щодня працює задля безпечності харчових продуктів та захисту здоров’я споживачів.

За словами першого заступника Голови Держпродспоживслужби Олега Осіяна: «Цей крок — частина стратегії розвитку лабораторної мережі, яку ми разом із Головою Держпродспоживслужби Сергієм Ткачуком визначили як пріоритетну. Він підвищує ефективність контролю та гарантує безпечність продуктів на столах українців, а також корми для тварин. Навіть попри часті масові вибухи в Ізмаїльському районі через атаки безпілотниками, фахівці лабораторії продовжують роботу, забезпечуючи контроль безпечності харчових продуктів та дотриманням епізоотичного благополуччя в регіоні».

Відтепер лабораторія може визначати залишкову кількість пестицидів (хлорорганічні, фосфорорганічні, піретроїди, карбамати, триазоли) та інших фунгіцидів, гербіцидів, акарицидів і інсектицидів у:



продуктах харчування та сільськогосподарській продукції;





фермерській продукції;





продукції рибальства;





зернових і зернобобових культурах;





рослинній олії та напоях.



Держпродспоживслужба висловлює вдячність Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (ФАО) за надану міжнародну технічну допомогу, у тому числі забезпечення сучасним обладнанням для проведення широкого спектра досліджень пестицидів.

Розширення можливостей лабораторії дозволяє оперативніше контролювати якість продукції, своєчасно виявляти ризики та посилювати захист споживачів.

Нагадуємо, що лабораторія також проводить:



відбір зразків та органолептичний контроль м’яса і продуктів забою тварин, птиці та кролів;





перевірку якості ковбасних виробів (зовнішній вигляд, консистенція, запах, смак, маркування);





органолептичну оцінку зернових культур (пшениця, ячмінь, жито, овес).



Держпродспоживслужба продовжує модернізацію та розвиток лабораторної мережі, забезпечуючи українським виробникам та громадянам доступ до сучасних і надійних досліджень.

[b]Читайте також:[/b] Держпродспоживслужба Миколаївщини, не дивлячись на безпекові загрози, ефективно протидіє біологічним викликам

2367 тонн непридатного насіння та 5,9 млн неякісних саджанців знищено під контролем Держпродспоживслужби

[b]ІЦ УАК[/b] за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • На Запоріжжі Держпродспоживслужба не допустила в обіг у навчально-виховному закладі протерміновані харчові продукти
  • Лабораторія Держпродспоживслужби на Львівщині почала робити ПЛР-тести на коронавірус
  • Ветсанконтроль на столичних ярмарках здійснюють за допомогою мобільної лабораторії
  • Держпродспоживслужба проведе повний аудит ветлікарень

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.