Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Рівненські кооператори планують зібрати рекордний врожай березового соку
АТУ»Новини»Рівненські кооператори планують зібрати рекордний врожай березового соку

    Рівненські кооператори планують зібрати рекордний врожай березового соку


    Кооператори виробничої галузі Рівненщини планують цього року заготовити 150 тонн екологічно чистого березового соку. Сік під брендом "РіКоС" поставлятимуть в торгівельні мережі України та Польщі.

    Для того, щоб заготовити якомога більше за нетривалий "сезон соку", підприємства Рівненської облспоживспілки вже уклали угоду про співпрацю з лісовими господарствами Волині, адже саме тут, в екологічно чистих районах, заготовлювати сік найкраще.

    "Рівненська споживспілка традиційно займається заготівлею березового соку. Для реалізації запланованих обсягів виробництва вже налагоджена співпраця із системними покупцями та відомими брендовими мережами та магазинами України. Крім того, планується експортувати сік до Польщі, – зазначив голова правління облспоживспілки Петро Бараш – Минулого року ми заготовили 90 тонн березового соку, цього року вже заготовлено більше 120 тонн і це ще не кінець сезону, тому ми впевнені, що зможемо встановити своєрідний рекорд!".

    Цього року виробники постачають соки чотирьох найменувань: чистий, з м'ятою, з сушениною та ноу-хау сезону - з шипшиною.

    "Ми дбаємо, щоб українці завжди мали можливість отримувати справжній березовий сік, - наголосив Петро Бараш. - Тим більш, збираємо сік лише в екологічно чистих західних районах нашої країни".

    Організаційно система споживчої кооперації Рівненської області включає 9 райспоживспілок, 5 районних споживчих товариств, 33 сільських споживчих товариства, гуртово-роздрібне об'єднання, 2 гуртово-роздрібних підприємства, виробниче автотранспортне об'єднання, торгову базу облкооплісбудторгу, заготівельно-виробниче підприємство, заготівельно-виробничо-збутовий комбінат, сільськогосподарсько-виробничий кооператив, контору матеріально-технічного постачання, кооперативний економіко-правовий коледж. Основними галузями діяльності є торгівля, ресторанне господарство, виробництво, заготівлі, платні послуги. Облспоживспілка об'єднує 30 тисяч пайовиків і забезпечує трудову зайнятість понад 6 тисячам жителів області. Рівненська облспоживспілка входить до складу Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки).





    Схожі новини
  • На Буковині лісівники збирають березовий сік.
  • Міністр Присяжнюк відкрив у Києві першу збутову точку сільгосппродукції «Рідне село»
  • Українці більше за все полюбляють апельсиновий та яблучний соки
  • Аграрії Рівненщини посіють більше кукурудзи
  • Євросоюз "вилучив" цукор із соків

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Рівненські кооператори планують зібрати рекордний врожай березового соку

26 квітень, Розділ Новини, переглядів 3 965

Кооператори виробничої галузі Рівненщини планують цього року заготовити 150 тонн екологічно чистого березового соку. Сік під брендом "РіКоС" поставлятимуть в торгівельні мережі України та Польщі.

Для того, щоб заготовити якомога більше за нетривалий "сезон соку", підприємства Рівненської облспоживспілки вже уклали угоду про співпрацю з лісовими господарствами Волині, адже саме тут, в екологічно чистих районах, заготовлювати сік найкраще.

"Рівненська споживспілка традиційно займається заготівлею березового соку. Для реалізації запланованих обсягів виробництва вже налагоджена співпраця із системними покупцями та відомими брендовими мережами та магазинами України. Крім того, планується експортувати сік до Польщі, – зазначив голова правління облспоживспілки Петро Бараш – Минулого року ми заготовили 90 тонн березового соку, цього року вже заготовлено більше 120 тонн і це ще не кінець сезону, тому ми впевнені, що зможемо встановити своєрідний рекорд!".

Цього року виробники постачають соки чотирьох найменувань: чистий, з м'ятою, з сушениною та ноу-хау сезону - з шипшиною.

"Ми дбаємо, щоб українці завжди мали можливість отримувати справжній березовий сік, - наголосив Петро Бараш. - Тим більш, збираємо сік лише в екологічно чистих західних районах нашої країни".

Організаційно система споживчої кооперації Рівненської області включає 9 райспоживспілок, 5 районних споживчих товариств, 33 сільських споживчих товариства, гуртово-роздрібне об'єднання, 2 гуртово-роздрібних підприємства, виробниче автотранспортне об'єднання, торгову базу облкооплісбудторгу, заготівельно-виробниче підприємство, заготівельно-виробничо-збутовий комбінат, сільськогосподарсько-виробничий кооператив, контору матеріально-технічного постачання, кооперативний економіко-правовий коледж. Основними галузями діяльності є торгівля, ресторанне господарство, виробництво, заготівлі, платні послуги. Облспоживспілка об'єднує 30 тисяч пайовиків і забезпечує трудову зайнятість понад 6 тисячам жителів області. Рівненська облспоживспілка входить до складу Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки).





Схожі новини
  • На Буковині лісівники збирають березовий сік.
  • Міністр Присяжнюк відкрив у Києві першу збутову точку сільгосппродукції «Рідне село»
  • Українці більше за все полюбляють апельсиновий та яблучний соки
  • Аграрії Рівненщини посіють більше кукурудзи
  • Євросоюз "вилучив" цукор із соків

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.