Українці найбільше полюблять вживати яблучний та апельсиновий сік. При цьому популярність соку з груші серед населення знизилась. Про це в коментарі УНН сказала керівник відділу тестування центру "ТЕСТ" Ніна Кільдій.
"Купують однаково як соки, так і нектари. Не правильно говорити, що нектари - це поганий продукт. Не з усіх фруктів та ягід можна виготовляти сік, як наприклад з гранату. Тут головне, щоб було правильне маркування. Адже нектар не має коштувати так само як і сік", - сказала вона.
За її словами, взимку більше купують цитрусові соки та нектари, а також гранатовий сік, влітку та ближче до осені - овочеві користуються більшим попитом.
Нагадаємо, керівник відділу тестування Громадської організації з захисту прав споживачів "Науково-дослідний Центр Незалежних Споживчих Експертиз "ТЕСТ " Ніна Кільдій розповіла, що в українських соках практично не можливо визначити чи додавали виробники штучні ароматизатори чи ні. Адже в країні існують серйозні проблеми із лабораторним контролем. Також, ринку соків бракує нормативів із чітко прописаними параметрами.