Аграрний тиждень. Україна
» » На Львівщині затримали більше 20 тонн зараженої картоплі
» » На Львівщині затримали більше 20 тонн зараженої картоплі

На Львівщині затримали більше 20 тонн зараженої картоплі


У Львівській області в Кам'янка-Бузькому р-ні, с. Велике Колодно при проведенні обстежень виявлено стеблову нематоду картоплі (Ditylenchus destructor Thorne) на насіннєвому матеріалі картоплі сорту "Невська" врожаю 2011 року. Загальна вага зараженої картоплі склала - 20,3 тонн. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної служби карантину рослин.

Державні інспектори з карантину рослин по Львівській області зобов'язали власника картоплі вжити наступні фітосанітарні заходи: знищення, або використання на технічну переробку, або реалізація в установах закритого типу. Картоплесховище, контейнери необхідно зачистити, а рештки і сміття знищити шляхом спалювання.

В результаті, після залагодження певних формальностей, власником було прийнято рішення про утилізацію картоплі. Весь насіннєвий матеріал, який був заражений нематодою знищено шляхом закопування з пересипанням хлорним вапном.





Схожі новини
  • З України намагалися вивезти 66 тонн заражених зернових
  • В Україні забракували молдавський соняшник та іспанський салат
  • Майже 2 млн тонн картоплі планують зібрати цьогоріч на Львівщині
  • 800 тис. т картоплі планують у цьому році зібрати на Івано-Франківщині
  • В Україну завезли партію зараженої петрушки та кропу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.