Українські аграрії не мають стільки коштів, щоб так часто обробляти продукцію нітратами, як це роблять їхні закордонні колеги. Тому у вітчизняних фруктах та овочах утричі менше нітратів. Про це під час прес-конференції повідомив аналітик Української аграрної асоціації Денис Рубченко, передає кореспондент УНН.
"Якщо говорити про органічне господарство, то українську продукцію можна віднести до органічної. За світовими стандартами в українській с/г продукції нітратів у 2-3 рази менше. Це по-перше. По-друге, у наших підприємств немає стільки коштів, щоб обробляти продукцію в тій кількості, як це робиться за кордоном", – повідомив Д.Рубченко.
За словами експерта, закордонні аграрії обробляють овочі та фрукти 16-20 разів на сезон, тоді як українські – утричі рідше.
Як повідомляв УНН, експерт плодоовочевого ринку Асоціації "Українського аграрного бізнесу" Ігор Стрелюк наголошував, що чим більша ціна імпортних яблук, тим меншу ціну на них ставлять українські виробники.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше