Українські аграрії не мають стільки коштів, щоб так часто обробляти продукцію нітратами, як це роблять їхні закордонні колеги. Тому у вітчизняних фруктах та овочах утричі менше нітратів. Про це під час прес-конференції повідомив аналітик Української аграрної асоціації Денис Рубченко, передає кореспондент УНН.
"Якщо говорити про органічне господарство, то українську продукцію можна віднести до органічної. За світовими стандартами в українській с/г продукції нітратів у 2-3 рази менше. Це по-перше. По-друге, у наших підприємств немає стільки коштів, щоб обробляти продукцію в тій кількості, як це робиться за кордоном", – повідомив Д.Рубченко.
За словами експерта, закордонні аграрії обробляють овочі та фрукти 16-20 разів на сезон, тоді як українські – утричі рідше.
Як повідомляв УНН, експерт плодоовочевого ринку Асоціації "Українського аграрного бізнесу" Ігор Стрелюк наголошував, що чим більша ціна імпортних яблук, тим меншу ціну на них ставлять українські виробники.