Аграрний тиждень. Україна
» » Експерти знизили прогноз з виробництва зерна в Україну
» » Експерти знизили прогноз з виробництва зерна в Україну

Експерти знизили прогноз з виробництва зерна в Україну


Після уточнення площ під озимими культурами в Україні експерти аграрного ринку уточнили свій прогноз по виробництву зерна в 2012 році.

Консалтингове агентство ААА понизило свій прогноз виробництва всіх зернових в Україну на 0,3%, або на 130 - 150 000 тонн, до 48,9 млн. тонн.

При цьому прогноз виробництва пшениці переглянутий у бік підвищення - на 7%, або на 1,0 млн. тонн, до 15,4 млн. тонн за рахунок збільшення площ збережених озимих посівів пшениці. Прогноз виробництва ячменю знижений на 17%, або на 1,1 млн. тонн, до 5,6 - 5,7 млн. тонн. Зниження відбулося за рахунок зменшення врожайності по озимому та ярому ячменю до 1,34 т / га і 1,7 т / га відповідно. В цілому аграрії відзначають, що сезону 2012 року неврожайний для ячменю.

Виробництво жита в Україну також знижено на 7%, або на 50,0 тисяч тонн, до 630 - 640 000 тонн за рахунок перегляду залишилися площ під культурою.





Схожі новини
  • Прогноз світового виробництва пшениці підвищено на більш як 5 млн тонн
  • У поточному МР експорт зернових становитиме 24,4 мільйона тонн
  • USDA підвищило прогноз виробництва ячменю в Україні
  • Присяжнюк планує експортувати 20-25 мільйонів тонн зерна
  • Мінагро продовжує знижувати прогноз експорту зерна з України

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.