Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: «Соціальне зобов’язання держави – зупинити занепад на селі»
» » Микола Присяжнюк: «Соціальне зобов’язання держави – зупинити занепад на селі»

Микола Присяжнюк: «Соціальне зобов’язання держави – зупинити занепад на селі»


На сьогодні пріоритетним завданням Міністерства аграрної політики та продовольства України є комплексне реформування аграрного сектору, яке повинне не лише вирішити економічні проблеми сільської місцевості, а й враховувати соціальні інтереси селян. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

Президент України у щорічному посланні до Верховної Ради наголосив, що вирішення соціальних проблем на селі, як-от надання нових робочих місць, розбудова інфраструктури, забезпечення освіти та медицини є пріоритетним у роботі держави.

«Міністерство підтримує таку позицію, оскільки на сьогодні частка сільського населення перевищує 30%, тому реформувати аграрний сектор без стимулювання його головного учасника – селянина – неможливо. Саме тому на сьогодні наше соціальне зобов’язання – зупинити занепад на селі, дати можливість сільгоспвиробнику заробляти та отримувати необхідні послуги на рівні жителями міст», - наголосив Микола Присяжнюк.

Вирішення цих проблем неможливе без економічного підґрунтя, забезпечення якого покладене в основу програми Мінагрополітики «Рідне село».

«Головний принцип ініціативи «Рідне село» - це сільськогосподарська кооперація, яка, об’єднуючи масиви сільгосппродукції, дасть змогу дрібному товаровиробнику стати конкурентоспроможним учасником на внутрішньому та зовнішньому ринках та створити умови для збагачення сіл. Відтак це дасть поштовх для вирішення проблеми з безробіттям, занепадом інфраструктури, а також фінансово мотивуватиме населення до комфортного життя на селі», - зазначив Міністр.

Прес-служба Мінагрополітики 





Схожі новини
  • Микола Присяжнюк: Головне спрямування Ініціативи «Рідне село» – підвищення добробуту сільських мешканців
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • Присяжнюк: «Проводячи реформи, держава, в першу чергу, враховує інтереси сільгоспвиробників»
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток малих підприємств на селі є стимулом до соціального зростання регіонів»
  • Микола Присяжнюк: «Ініціатива «Рідне село» покликана мінімізувати урбанізацію та підтримати сільських голів»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.