Аграрний тиждень. Україна
» » Присяжнюк: Обмеження вільного руху зерна може відвернути інвесторів
» » Присяжнюк: Обмеження вільного руху зерна може відвернути інвесторів

Присяжнюк: Обмеження вільного руху зерна може відвернути інвесторів


Введення заборони на вивезення зерна за межі області, яка була ініційована в деяких регіонах України, не має під собою жодних підстав. Окрім цього, це може призвести до зменшення обсягу інвестицій і позначитися на динаміці розвитку аграрного сектору. Про це сьогодні, 17 липня, під час робочої поїздки до Черкащини повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.
«Від заборони на вивезення зерна за межі області втратять лише ці регіони, і не тільки зараз, але і в майбутньому, бо це позначиться на динаміці розвитку аграрного сектору. Будь-яка заборона призводить до того, що інвестор зменшує обсяг інвестицій, а нові ніколи туди не прийдуть», - наголосив Міністр.
На переконання очільника відомства, жодних причин для прийняття таких рішень немає.
«Сьогодні держава, маючи Аграрний фонд, державний і регіональні резерви, повністю забезпечує продовольчим зерном внутрішній ринок. А обмеження вільного руху зерна може призвести до того, що в майбутньому області не зможуть використати потенціал аграрного сектору в економіці свого регіону», - відмітив Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • Микола Присяжнюк перебуває з робочою поїздкою в Полтавській області
  • Микола Присяжнюк перебуває з робочою поїздкою у Харківській області
  • Микола Присяжнюк перебуває з робочою поїздкою на Вінниччині
  • Микола Присяжнюк перебуває з робочим візитом на Черкащині
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.