Аграрний тиждень. Україна
» » Уряд активно підтримує вітчизняне виноробство - М.Присяжнюк
» » Уряд активно підтримує вітчизняне виноробство - М.Присяжнюк

Уряд активно підтримує вітчизняне виноробство - М.Присяжнюк


Український уряд активно підтримує вітчизняне виноробство - як фінансово, так і законодавчо. Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час робочої поїздки на Одещину, повідомили УНН у прес-службі уряду.

"Вітчизняне виноробство активно підтримується державою. Ця допомога стосується як фінансування, так і розробки та впровадження сприятливого для виробництва законодавства", - сказав він.

Зокрема, за словами Присяжнюка, держава надає 100% компенсації на висадження нових виноградників та розкорчування старих, а також покриває частину витрат на техніку, зрошення, тощо.

Міністр також зауважив, що для розвитку галузі винороби повинні об’єднатися в єдину профільну асоціацію та розробити спільну стратегію, оскільки наразі замість того, щоб створювати конкуренцію імпортованим винам на зовнішніх ринках, винороби створюють конкуренцію між собою на внутрішньому ринку.

"Невдовзі ми будемо надавати пропозиції на відшкодування відсотку за кредитами. Тож зараз необхідно, щоб виробники, які об'єднаються в асоціацію, зрозуміли, що це приваблива та економічно вигідна галузь", - підкреслив міністр.





Схожі новини
  • Уряд розробить інвестиційні проекти для відновлення зрошувальних систем
  • Для стабілізації цін на хліб Кабмін готовий знизити ціну на борошно з Агрофонду – Присяжнюк.
  • За останній рік були збудовані підприємства ємністю зберігання до 647,5 тисяч тонн зерна
  • Путін: Росія підтримає своїх виробників на зовнішніх ринках
  • Путін: Росія підтримає своїх виробників на зовнішніх ринках

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.